22.9 C
București
vineri, 18 septembrie

Cel puţin 43 de morți în urma inundațiilor din Indonezia

Inundaţiile fac ravagii în Indonezia. Cel puţin 43 de oameni şi-au pierdut viaţa în regiunea Jakarta, după ce au fost surprinși de viiturile apărute ca urmare precipitaţiilor torenţiale căzute în ultima săptămână, informează B1 TV. Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din aceasta ţară a avertizat că există riscul ca bilanţul să se agraveze, în condiţiile în care operaţiunile echipelor de salvare se desfăşoară cu dificultate.

Metropola indoneziană, unde locuiesc circa 30 de milioane de persoane, este lovită frecvent de inundaţii în sezonul ploios, care începe la sfârşitul lui noiembrie.

În imaginile surprinse în zonele inundate apar case şi vehicule acoperite de ape şi noroi, precum şi locuitori care se deplasau în bărci sau pe anvelope pneumatice.

Nivelul apei a crescut rapid, astfel că oamenii nu au mai avut timp să îşi salveze bunurile.

Cel puţin 21 de oameni si-au pierdut viaţa în diferite zone din Jakarta, iar alte două persoane au murit după ce ce au fost surprinse de creşterea apelor în regiunea Lebak, situată în extremitatea sudică a insulei Java.

Aceasta este cea mai severă catastrofă după inundaţiile din 2013, care au facut mai multe zeci de morţi la Jakarta.

Bilanţul deceselor în urma inundaţiilor grave şi a alunecărilor de teren care au afectat capitala Indoneziei şi zonele învecinate în prima zi a acestui an a crescut la 43, a anunţat vineri agenţia naţională pentru situaţii de urgenţă. Aproximativ 400.000 de locuitori au fost evacuaţi şi cazaţi în adăposturi temporare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW