9.8 C
București
marți, 20 octombrie

SUA au mai mulți miliardari decât Rusia, China, Germania și Marea Britanie la un loc

SUA au mai mulți miliardari decât au Rusia, China, Germania și Marea Britanie împreună, scrie Radio Europa Liberă, care a prezentat un top destul de inedit, preluat de b1.ro.

Astfel, potrivit ierarhiei, SUA au 705 miliardari, dintre care cel mai înstărit este Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari.

Pe poziția a doua se află China, unde există 285 de miliardari. Dintre aceștia, cel mai bine stă Jack Ma, fondatorul platformei „Alibaba Group”.

Surprinzător sau nu, pe locul al treilea s-a clasat Germania, care numără 146 de miliardari. Dieter Schwarz, proprietarul Schwarz-Gruppe și director general al lanțurilor de magazine Lidl și Kaufland, este cel mai bogat dintre germani, cu o avere estimată la 25,5 miliarde de dolari

Rusia este abia a patra, cu 102 miliardari. Vladimir Potanin, oligarh ce și-ar fi dobândit averea printr-un program de împrumuturi pentru acțiuni, este cel mai înstărit rus, cu 28,2 miliarde de dolari în conturi.

Regatul Unit completează Top 5, cu cei 97 de miliardari ai săi. Jim Ratcliffe, pe numele său întreg Sir James Arthur Ratcliffe, director general la gigantul industriei chimice Ineos, conduce ierarhia națională britanică. Averea sa este estimată la 20,8 miliarde de dolari.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW