9.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Cele mai populare 4 festivaluri din Grecia pe care nu trebuie sa le ratezi

Grecia este o destinație ideală pentru un concediu relaxant la plajă sau pentru a vizita vestigiile antice ale uneia dintre cele mai impresionante civilizații din lume. Există însă multe opțiuni și pentru turiștii care vor să descopere farmecul culturii locale, să ia parte la festivaluri și să învețe tradițiile grecești. 

Îți prezentăm în acest articol câteva dintre cele mai interesante și populare festivaluri din Grecia, la care merită să participi dacă te interesează asemenea evenimente. Poți fi adeptul unei vacanțe early booking în Grecia și să faci chiar acum rezervare, pentru a beneficia de oferte foarte avantajoase la pachetele turistice care includ transport cu avionul și cazare.

1. Apokreas (carnavalul)

Acest festival își are originea în cultul păgân al zeului Dionysos, care era venerat în antichitate, fiind considerat zeul vinului, al fertilității și al teatrului. Evenimentul are loc de obicei înainte de Paștele ortodox și include parade cu costume, dansuri tradiționale și bucate delicioase. Festivalul are loc chiar și în cele mai mici sate din Grecia, unde sunt ținute de asemenea petreceri stradale. Cele mai impresionante serbări de Carnaval sunt organizate însă în Peloponez sau în insulele Sporade. Dacă te-ar tenta mai curând o festival cu atmosferă venețiană, atunci mergi în Creta, la Rethymno, unde influența italiană se simte încă din plin.

2. Festivalul Elenistic

Acesta este cel mai important festival al verii, care aduce o serie de evenimente culturale locale și internaționale, ce îmbină perfect muzica, dansurile tradiționale și teatrul. Multe dintre aceste reprezentații au loc pe scena Teatrului lui Irod Atticus din Atena, chiar la baza dealului Acropole. Un alt loc plin de farmec unde sunt jucate spectacolele este pe scena teatrului de la Epidavros, în Peloponez. Este cu siguranță o experiență deosebită chiar și pentru cineva care nu este pasionat de teatru, pentru că acest teatru construit acum 2.000 de ani are o acustică perfectă și se află într-un peisaj încântător, între dealuri acoperite de pini.

Festivalul Elenistic are loc din iunie până în septembrie, iar spectacolele sunt organizate pe diferite scene din Atena și din împrejurimi, de aceea, dacă te interesează o anumită reprezentație trebuie să te interesezi din timp, ca să afli unde va avea loc.

3. Festivalul Lunii din August

În august, în mai multe orașe din Grecia au loc spectacole nocturne deosebite, organizate sub razele lunii. Petreceri, piese de teatru sau dans au loc inclusiv în siturile arheologice de pe Acropole sau în Forul Roman din Atena. Participarea la aceste evenimente este gratuită, prin urmare dacă ai un buget limitat în timpul vacanței în Grecia, aceasta este o bună ocazie ca să te distrezi și să cunoști cultura locală fără să rămâi fără bani în buzunar.

4. Săptămâna Marinei

La sfârșitul lunii iunie, satele pescărești și porturile organizează petreceri și spectacole cu tematică istorică, prin care își arăta aprecierea pentru marinari și munca lor. Poți merge pentru acest festival în Creta sau în insula Hydra. Festivitățile includ de obicei spectacole de muzică, dans, dar și înot și navigare pe mare. Nu este însă nimic surprinzător, având în vedere că Grecia s-a bazat întotdeauna pe o marină puternică, fiind o țară înconjurată de mări.

Acestea sunt cele mai importante festivaluri din Grecia, la care merită să participi, dacă vrei să ieși puțin din clișeele unui concediu obișnuit la plajă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW