marți, 31 martie, 2020
4 C
București

Centura Sud a Bucureștiului are constructori pe toată lungimea

Lotul 1 al autostrăzii centura (A0) sud a Capitalei a fost contractat, astăzi, cu turcii de la Alsim Alarko pentru circa 177 de milioane de euro. Lotul 1 are o lungime de circa 17 km, pornește de la Autostrada A2 și ajunge în apropiere de Jilava de unde se continuă cu Lotul 2 (16,3 km) contractat în martie cu aceeași firmă turcească.

Ultimul tronson din A0 Sud, Lotul 3 de 18 km, a fost contractat în aprilie. Astfel, Capitala are în momentul de față o nouă variantă ocolitoare în lucru la nivel de autostradă pe partea de sud, o nouă autostradă în lungime de circa 52 de km care va uni A1, DN6, DN5, DN4 și A2, scrie Gazeta de Sud.

Centura Sud a fost aprobată astăzi

Ministerul Transporturilor a semnat, astăzi, contractul pentru cei 17 kilometri ai Lotului 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Sud (A0 Sud) cu firma turcească Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. Valoarea Contractului este de 830 milioane de lei fără TVA (circa 177 de milioane de euro), iar durata totală a lucrărilor va fi de 42 de luni (12 luni proiectare, 30 de luni execuție), cu o garanție de 5 ani. 

Lotul 1 prevede două sectoare: Sector 1 în lungime de 700 de metri (Km 52+070 – Km 52+770) aferent Centura Nord și Sector 2 în lungime de 16,23 km (Km 52+770 – Km 69+000) aferent Centura Sud.

Lotul 2, adiacent, care începe în zona Berceni-Jilava (vezi harta de mai jos), a fost contractat în luna martie tot cu turcii de la Alsim Alarko pentru circa 162 milioane de euro pentru cei circa 16,3 km. 

Lotul 3, care are o lungime de 18 km și ajunge de la Clinceni până dincolo de intersecția cu A1 din zona Ciorogărla a fost semnat în aprilie cu asocierea Aktor – Euroconstruct Trading pentru circa 180 de milioane de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Grant cultural european câștigat de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este câștigătorul unuia dintre cele 185...

Vei fi o victimă sau un supraviețuitor? Lectura poate face diferența

Otilia Caraza, Act şi Politon „Cartea aceasta mi-a schimbat viața!” De câte ori nu ai...

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

TRENDING

Lansarea proiectului „Modernizarea activității MOLDIONI SRL prin achiziționarea de echipamente”

S.C.MOLDIONI S.R.L., în calitate de Beneficiar,  implementează proiectul „Modernizarea...

Chiţoiu, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost pus...