2 C
București
duminică, 29 noiembrie

CFR a redus durata călătoriei de la București la Suceava la 5 ore și 30 de minute

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, după mulți ani în care restricțiile de viteză au prelungit durata călătoriei de la București la Suceava până la 6 ore și jumătate, începând cu noul mers al trenurilor, timpul de circulație dintre București și Suceava (447 km) se va reduce la 5 ore și 30 de minute, pentru trenurile de călători.

CFR a ridicat până în prezent peste 90% din numărul total al restricțiilor de viteză existente pe Magistrala București – Suceava, iar până la sfârșitul lunii acestea vor fi eliminate în totalitate. În măsura eliminării ultimelor limitări de viteză, se analizează și posibilitatea reducerii timpilor de circulație la 5 ore.

CFR a informat de asemenea și operatorii de transport de călători și de marfă că timpii de mers între București și Suceava se vor reduce cu o oră în noul Mers de Tren și pot transmite deja solicitări de modificare a traselor și a numărului de trenuri pentru relația București Nord – Suceava, conform noului program de circulație.

CFR analizează modificarea timpilor de mers și pe alte magistrale feroviare.

„Reducerea duratei de călătorie între București și Suceava este unul dintre obiectivele propuse și atinse pentru noul Mers de Tren, însă ridicarea restricțiilor de viteză și pe celelalte regionale ne va permite să luăm în calcul noi timpi de circulație și pe alte rute feroviare de interes atât pentru călători, dar și pentru operatorii de transport de marfă,”, a declarat Constantin AXINIA, director general al CFR SA.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW