China respinge afirmațiile belicoase ale comandantului forțelor SUA în Indo-Pacific. Problema Ucrainei și cea a Taiwanului sunt „profund diferite”

Unii oficiali americani au comparat Taiwanul cu Ucraina „cu scopul de a genera o nouă criză în Strâmtoarea Taiwan și de a denigra China”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Wang Wenbin, la o informare de presă.

Declarația vine ca răspuns la afirmația comandantului forțelor SUA din Indo-Pacific, John C. Aquilino, potrivit căruia problema Ucrainei a scos la iveală marile amenințări ale părții continentale a Chinei la adresa Taiwanului, lucru pe care aliații asiatici ai SUA trebuie să-l ia în considerare la modul cel mai serios.

Wang Wenbin a menționat că cele două sunt profund diferite. Criza din Ucraina a izbucnit din cauza contradicțiilor de durată între diferite părți în ceea ce privește problema securității din Europa. NATO trebuie să reflecteze profund asupra extinderii în estul Europei. În actuala situație, SUA nu și-au făcut o evaluare serioasă privind răspunderea pe care ar trebui să și-o asume și n-au depus eforturi pentru detensionarea situației și promovarea reconcilierii. Din contră, au pus gaz pe foc. Când țările europene au plătit pentru fluxul de refugiați și tulburențele economice, industria militară și sectorul de petrol și gaze naturale din SUA au câștigat extrem de mult din această criză.

Poporul chinez are o neclintită voință de a apăra suveranitatea națională și integritatea teritorială a țării. În problema Taiwanului, cei care se joacă cu focul se vor arde, a mai adăugat Wang Wenbin.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW