0.3 C
București
miercuri, 27 ianuarie

China și România lucrează împreună pentru a combate COVID-19

Epidemia de COVID-19 reprezintă o amenințare imensă pentru viața și sănătatea oamenilor și o provocare imensă pentru securitatea sănătății publice globale. Toate țările ar trebui să își consolideze încrederea, să lucreze împreună și să răspundă solidar, să consolideze în mod cuprinzător cooperarea internațională și să lucreze împreună pentru a proteja patria comună a omenirii.

De la izbucnirea epidemiei, China și România au lucrat îndeaproape  pentru a se sprijini reciproc. În perioada critică în lupta împotriva epidemiei, China a primit sincere condoleanțe și sprijin ferm din partea comunității românești. China nu va uita mesajele sincere de condoleanțe ale Președintelui României, ale Prim-ministrului și ale Ministrului Extern. Partea chineză nu va uita că întreprinderile relevante și oamenii prietenoși din diferite județe și orașe, cum ar fi Tulcea, Mioveni au donat materiale anti-epidemice. Partea chineză nu va uita cum copiii din corul “Allegretto” din România au înregistrat videoclipuri cu cântece chinezești, reprezentând astfel copiii din România care își arată sprijinul pentru China. Au trimis cele mai sincere urări copiilor și adolescenților chinezi, iar videoclipurile au atras aproape 30 de milioane de accesări pe social media chinezească și au impresionat milioane de internauți și copii chinezi. China este sincer recunoscătoare pentru acest lucru și va ține cont de asta.

Națiunea chineză este o națiune recunoscătoare. Nu vom sta niciodată deoparte atunci când un prieten are anumite dificultăți și nici nu vom căuta câștig personal atunci când întindem o mână de ajutor. Într-o perioadă în care situația epidemiologică din România se înrăutățește, China a acționat rapid pentru a oferi sprijin României, în timp ce propria sarcină de prevenire și control a epidemiei rămâne a fi dificilă. De la provincia Gansu până la județul Alba, de la provincia Hainan până la  județul Arad, de la Harbin până la Ploiești, de la Suzhou până la Tulcea, de la Lanzhou până la Alba-Iulia, de la Yangshuo până la Pucioasa, au sosit numeroase materiale donate și alte provincii și orașe încă încearcă să coordoneze donația. Întreprinderile din România cu finanțare chineză au depus eforturi pentru a strânge donații pentru România. Departamentele și întreprinderile chineze au depus toate eforturile și au lucrat continuu pentru a oferi asistență și comoditate României în achiziționarea din China a materialelor de prevenire a epidemiilor. În același timp, pentru a împărtăși informațiile anti-epidemice cu România, pentru a face schimb de experiență și a câștiga în comun lupta împotriva  epidemiilor, China a organizat videoconferințe de experți privind prevenirea și controlul epidemiilor în format China-Europa Centrală și de Est, China-România, la care au participat peste 100 de experți din cadrul Ministerului Sănătății din România, Ministerul Afacerilor Interne, aproape 20 de administrații locale, peste 30 de spitale și centre de cercetare.

Epidemia arată pe deplin că omenirea este o comunitate umană cu un destin comun. Vom sprijini ferm poporul român, credem că poporul român este puternic și curajos și va putea depăși epidemia cât mai curând posibil. Suntem siguri că, în procesul comun de luptă împotriva epidemiei, prietenia tradițională dintre popoarele noastre se va înrădăcina și mai adânc în inimile oamenilor.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Nu mai spune! Guvernul Chinei m-a dezamagit. Mai bine s-ar comporta frumos cu africanii pe teritoriul lor. Doar le mergea bine in Africa. Sa ii vad de acum inainte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW