Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor este pe plus

În luna martie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 14,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,9%, potrivit INS.

▪ Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în termeni nominali atât ca serie brută cu 9,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%.

▪ În perioada 1.I-31.III.2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut faţă de perioada 1.I-31.III.2020 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%, respectiv cu 2,4%.

Martie 2021 comparativ cu februarie 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie brută în luna martie 2021 comparativ cu luna precedentă în termeni nominali a crescut pe ansamblu cu 14,5%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+34,2%), activităţile de transporturi (+14,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+14,3%) și din activităţile de comunicaţii (+9,0%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,9%.

Martie 2021 comparativ cu martie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie brută în luna martie 2021 comparativ cu luna martie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,9%, datorită creșterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+22,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+21,7%), activităţile de transporturi (+8,7%), activităţile de comunicaţii (+8,0%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,9%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,5%.

Perioada 1.I-31.III.2021 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2020

În perioada 1.I-31.III.2021 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 3,8%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+18,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,6%), activitǎţile de comunicaţii (+4,4%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-0,8%).

În perioada 1.I-31.III.2021, comparativ cu perioada 1.I-31.III.2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut pe ansamblu cu 2,4%.

Informaţii suplimentare:

✓ Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

✓ Indicii valorici ai cifrei de afaceri sunt indici de tip Laspeyres. Primii indici obţinuţi sunt la nivel de diviziune CAEN Rev.2 apoi prin agregări succesive se obţin indici la nivel de total. Ponderile utilizate la agregare sunt calculate pe baza cifrei de afaceri conform rezultatelor Anchetei Structurale în Întreprinderi din anul de referinţă (2015).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW