duminică, 31 mai, 2020
10.2 C
București

Conducerea Universităţii din Bucureşti condamnă în mod ferm acţiunea de intimidare a jurnalistei Emilia Şercan

Conducerea Universităţii din Bucureşti condamnă în mod ferm acţiunea de intimidare a jurnalistei Emilia Şercan, potrivit unui comunicat transmis de Universitatea Bucuresti.

Redam mesajul transmis de Universitatea din Bucuresti:

“Suntem profund îngrijoraţi de situaţia jurnalistei Emilia Şercan şi condamnăm în mod ferm acţiunea de intimidare a acesteia. Solicităm instituţiilor statului să depună toate eforturile pentru aflarea şi sancţionarea celui sau celor în cauză, potrivit normelor legale în vigoare.

Libertatea presei este un bun democratic intangibil care trebuie protejat atât de către instituţiile statului, cât şi de către societatea civilă, în ansamblul său. Considerăm că vigilenţa şi reacţia instituţiilor statului trebuie să vină în sprijinul protejării siguranţei şi a vieţii jurnaliştilor, a căror activitate contribuie în mod esenţial la evoluţia şi modernizarea societăţii.

Munca doamnei Emilia Şercan – jurnalist de investigaţie şi cadru didactic universitar -, pusă în slujba demascării imposturii academice, a contribuit în mod semnificativ, în ultimii ani, la întărirea integrităţii şi eticii academice în spaţiul universitar românesc.

Ne solidarizăm cu jurnalista Emilia Şercan şi cu toţi jurnaliştii care îşi dedică profesia aflării adevărului. Prin efort propriu, prin sacrificiu personal, jurnaliştii sunt cei care, prin mecanismele recunoscute, veghează la bunul mers al societăţii, la respectarea statului de drept sau a dreptăţii sociale. Credem cu tărie că puterea conferită în mod constituţional presei trebuie apărată atât de către instituţiile statului, cât şi de către societatea civilă, împotriva oricărei încercări de intimidare, cenzură sau atentat la siguranţa şi viaţa unui jurnalist.

Universitatea din Bucureşti îşi reafirmă angajamentul pentru apărarea statului de drept, a independenţei puterilor în stat, precum şi pentru susţinerea şi protejarea libertăţii de gândire şi a libertăţii cuvântului.”

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...