Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente privind preluarea Onco Card SRL și Onco Card Invest

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Policlinica de Diagnostic Rapid SA, parte a grupului Medlife, în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul preluării clinicilor Onco Card SRL și Onco Card Invest.

Atât grupul Medlife, cât și Onco Card activează pe piața serviciilor medicale de sănătate, Onco Card operând, la nivelul județului Brașov, o unitate spitalicească specializată în furnizarea de servicii medicale privind afecțiunile oncologice.

În urma analizei efectuate de autoritatea de concurență, au rezultat unele îngrijorări referitoare la efectele pe care această operațiune le-ar putea avea pe piața furnizării serviciilor medicale spitalicești privind afecțiunile oncologice la nivelul județului Brașov, între altele, din perspectiva posibilității de creștere a tarifelor percepute pacienților pentru accesul la servicii medicale sau a scăderii calității serviciilor medicale.

Astfel, angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA pentru a elimina îngrijorările autorității de concurență prevăd, în principal, menținerea unui anumit nivel al tarifelor practicate, precum și a unor indicatori de calitate, pentru o perioadă de 5 ani.

Conţinutul angajamentelor formulate de Policlinica de Diagnostic Rapid SA sunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă, la adresa: http://www.consiliulconcurentei.ro/.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA până la data de 31 martie 2022, prin e-mail bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la adresa Consiliului Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW