joi, 2 aprilie, 2020
10.6 C
București

Constanţa: Cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani

Primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD-EST, doamna Luminița Mihailov, au semnat astăzi contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”

Decebal Făgădău: „Astăzi am semnat un contract de aproape 20 de milioane de euro, fonduri europene, cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din viața orașului nostru. Da, la Constanța vin fonduri europene. Cu acești bani vom schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu. Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. În plus, vorbim despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Este foarte important să menționez faptul că tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.”

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

1 COMENTARIU

  1. Sunt linistit ca se va construi in asa fel incat dupa 4-5 luni sa inceapa problemele . Cand am fost in Eforie am vazut trotuare noi facute in valuri , probabil inspirate de la valurile marii , dar care la trotuarele ce s-au valurit dupa cateva luni din cauza executiei defectuase este inestetic si criminal Asa te trimit antiromanii pe litoralul Bulgar .

    Lucrari facute de ofiterii MAI sau informatorii lor , diletanti cu doctorate si in constructii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

“Varșovia, Budapesta și Praga au violat legislația UE” în chestiunea migranților

Polonia, Ungaria și Republica Cehă nu au respectat legislația Uniunii Europene, refuzând în 2015, când avea loc...

Corona-populism

Ce ar fi dacă băncile nu ar mai oferi dobândă la depozitele atrase, populație sau companii, până...

2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu...

OMS: În curând, la nivel mondial, vor fi un milion de contaminați cu coronavirus

Epidemia de coronavirus se propagă cu o viteză "cvasiexponențială", subliniază directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății....

TRENDING

Mai sunt 3 zile până la încheierea Festivalului Strada de C’Arte

Maratonul pro-lectură, care oferă muzică, artă, poezie și...

Populiștii, în plină ascensiune în Europa

Viitoarea componența a Parlamentului European, bazată pe...