joi, 6 august, 2020
28.2 C
București

Constanţa: Cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani

Primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD-EST, doamna Luminița Mihailov, au semnat astăzi contractul de finanțare „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”

Decebal Făgădău: „Astăzi am semnat un contract de aproape 20 de milioane de euro, fonduri europene, cel mai mare contract pentru lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din viața orașului nostru. Da, la Constanța vin fonduri europene. Cu acești bani vom schimba radical transportul în municipiul Constanța pe bd. 1 Decembrie și bd. Alexandru Lăpușneanu. Practic, de la intersecția de la Gară și până la intrarea în stațiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. În plus, vorbim despre stații de autobuz, mobilier urban inteligent, panouri de informare, o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, iluminat smart la trecerile pentru pietoni, senzori pentru măsurarea calității aerului, spații verzi mediane și sistem de irigații. Este foarte important să menționez faptul că tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.”

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Sunt linistit ca se va construi in asa fel incat dupa 4-5 luni sa inceapa problemele . Cand am fost in Eforie am vazut trotuare noi facute in valuri , probabil inspirate de la valurile marii , dar care la trotuarele ce s-au valurit dupa cateva luni din cauza executiei defectuase este inestetic si criminal Asa te trimit antiromanii pe litoralul Bulgar .

    Lucrari facute de ofiterii MAI sau informatorii lor , diletanti cu doctorate si in constructii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Hai să fim și noi mai… polonezi!

Suntem români și așa trebuie să fim deși devine din ce în ce mai clar că nu...

Indicele ROBOR, la cel mai mic nivel din ultimele șase luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei,...

Cluj-Napoca, în finala competiției Capitala europeană a inovării 2020

Alături de Milano, Valencia, Viena și alte 8 orașe europene, Cluj-Napoca este în finala competiției pentru titlul...