marți, 11 august, 2020
31.9 C
București

Construcţiile îşi revin uşor

În noiembrie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută,cu 4,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca seriebrută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 24,1%, respectivcu 29,2%.

În perioada 1.I-30.XI.2019, faţă de perioada 1.I-30.XI.2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, caserie brută, cu 27,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu23,6%.

Noiembrie 2019 comparativ cu octombrie 2019

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 4,3%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,9%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului clădirilor nerezidenţiale cu 16,0%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 3,8%, respectiv cu 0,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 0,1%, creștere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+2,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,3%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,6%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o creştere a volumului clădirilor nerezidenţiale cu 7,8%. Volumul clădirilor rezidentiale şi al lucrărilor de construcții inginereşti a scăzut cu 4,1%, respectiv cu 3,1%.

Noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 24,1%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+33,9%), lucrările de construcţii noi (+24,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+3,3%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 87,4%, clădiri rezidenţiale cu 6,8% şi la construcţii inginereşti cu 3,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a

crescut cu 29,2%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+35,4%), lucrările de construcţii noi (+27,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+86,2%), clădirile rezidenţiale (+8,8%) şi la construcţiile inginereşti (+8,2%).

Perioada 1.I-30.XI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2018

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 27,6%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+32,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+26,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,2%).

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcții astfel: clădirile nerezidenţiale cu 45,5%, clădirile rezidenţiale cu 28,5% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 17,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,6%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 29,0%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 18,5% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 39,8%, clădirile rezidenţiale cu 28,2% şi la construcţiile inginereşti cu 13,4%.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Si cui le vinzi aceste constructii daca nu mai e tineret prin tara care sa se indatoreze pe 30 de ani la banci ca sa le cumpere ?MAI ALES TINERII AU PLECAT PE CAPETE DE AICI SPERIATI DE BOMBA ATOMICA pesede !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Incident în apropierea Casei Albe. Trump și-a întrerupt conferința de presă și a fost evacuat

Președintele Donald Trump și-a întrerupt luni întâlnirea cu presa de la Casa Albă, fiind evacuat rapid de...

Statul a cheltuit 5 miliarde lei pentru combaterea pandemiei până la 1 iulie

Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului un raport special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de...

Numărul de noi persoane infectate cu Sars Cov-2 rămâne constant

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de...