Salvarea biodiversității: PE solicită obiective obligatorii la nivel global și european

 PE dorește ca viitoarea conferință mondială asupra biodiversității COP 15 să stabilească obiective obligatorii, similare celor privind schimbările climatice din Acordul de la Paris.
Parlamentul a adoptat poziția sa în vederea Conferinței Națiunilor Unite asupra biodiversității (COP 15) ce va avea loc  la Kunming (China), in octombrie 2020
, potrivit unui comunicat de presă.

Cel puțin 10% din bugetul UE pe termen lung ar trebui direcționat pentru stimularea biodiversității30% din teritoriul Uniunii ar trebui să constituie arii naturaleSunt necesare obiective obligatorii de reducere a folosirii pesticidelor în UE.


. Pentru a opri traiectoria actuală a pierderii biodiversității, Conferința trebuie să stabilească obiective obligatorii din punct de vedere juridic, termene detaliate, indicatori de performanță clari și mecanisme de raportare bazate pe standarde comune. UE trebuie să joace un rol de lider.

Parlamentul European doreste ca UE sa fie un exemplu prin viitoarea sa strategie privnd  biodiversitatea pentru 2030 :
• prin asigurarea că cel puțin 30% din teritoriul UE este format din arii naturale • prin restabilirea ecosistemelor degradate până în 2030 • prin luarea în considerare a obiectivelor biodiversității în toate politicile UE • prin alocarea a minimum 10% din bugetul pe termen lung pentru 2021-2027 pentru eforturile de îmbunătățire a biodiversității

Deputații subliniază, de asemenea, necesitatea unor practici agricole și forestiere mai durabile, inclusiv obiective obligatorii de reducere a utilizării pesticidelor la nivelul UE.
„Pentru PE,punctele cruciale vor fi definirea obiectivelor europene și globale pentru biodiversitate, care ar trebui să includă o mai bună protecție a ecosistemelor naturale, reducerea utilizării pesticidelor în Europa și eficientizarea sectorului agricol și a pescuitului. 2020 va fi un an cheie pentru biodiversitate, cu congresul IUCN în iunie la Marsilia și COP15 în octombrie în China.” a declarat Pascal Canfin (RE, FR), Președintele Comisiei pentru mediu.

Parlamentul a acordat în mod constant prioritate biodiversității și a avertizat în mod repetat asupra declinului său continuu și fără precedent.  Convenția Națiunilor Unite asupra biodiversității a intrat în vigoare la 29 decembrie 1993. O delegație a Parlamentului European va participa la cea de-a cincisprezecea reuniune ce va avea loc în Kunming, China, între 19 octombrie și 1 noiembrie 2020.

Este de așteptat ca reuniunea COP 15 să adopte un cadru global privind diversitatea post-2020, schițând cu această ocazie traiectoria globală în materie de diversitatea pentru următorul deceniu.
- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW