8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Convenția Republicană: Mike Pence a acceptat candidatura la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite

Miercuri, cea de a treia zi a Convenției republicanilor americani, a fost marcată în special de acceptarea oficială de către Mike Pence a nominalizării sale drept candidat la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, coechipier, deci, cu Donald Trump în lupta cu echipa Biden. Mike Pence și-a axat discursul de acceptare pe laude excesive la adresa bilanțului lui Trump după primul mandat prezidențial și pe atacuri din cele mai dure la adresa candidatului democrat Joe Biden, pe care l-a denumit „calul troian al Stângii radicale”.

„Dumneavoastră, le-a spus Mike Pence americanilor, nu veți fi în securitate într-o Americă avându-l președinte pe Biden” și s-a declarat hotărât să i se alăture lui Donald Trump într-un zid de rezistență „în fața unei Americi a haosului” ce poate aduce un președinte Biden.

Referindu-se la actualele proteste ale populației de culoare reizbucnite după împușcarea unui tânăr afro-american în statul Wisconsin, Mike Pence – au remarcat corespondenții de presă – s-a situat de partea poliției.

Cu Mike Pence, o figură cunoscută în cercurile evanghelice, Trump speră să ralieze voturile dreptei religioase albe americane, care în 2016 a votat în proporție de 80% pentru Trump. Miercuri seară, mai mulți militanți anti-avorturi au luat cuvântul în cadrul convenției anunțând: „Donald Trump este președintele pro-viaţă, ceea ce națiunea noastră nu a avut… Mersi dle președinte, ne rugăm pentru dvs”. Prea puțină importanţă avea faptul că miliardarul Trump a fost însurat de trei ori și a fost acuzat de adulter de mai multe actrițe porno, comenta un jurnalist citat de RFI. Joe Biden a fost acuzat că este un „fals catolic”.

Surprinzătoare au fost și intervențiile mai multor femei din diverse posturi ale administrației Trump (inclusiv o fostă purtătoare de cuvânt a Casei Albe și o fostă consilieră personală a președintelui) care au venit la tribuna convenției pentru a-l lăuda pe președinte pentru faptul că a promovat în posturi importante și femei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW