joi, 2 aprilie, 2020
3 C
București

Coronavirus a atins stadiul epidemic în Japonia

În Japonia, transmit corespondenții presei internaționale, situația devine cu fiecare zi tot mai gravă la bordul pachebotului de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în largul portului Yokohama. Până în acest moment, 454 pasageri și membri ai echipajului (din totalul de 3.711 persoane aflate la bordul pachebotului Diamond Princess) sunt contaminați cu coronavirus. Într-o singură zi, luni, au fost detectate 99 de cazuri. Iar acest bilanț, spun experții medicali, nu este definitiv, întrucât peste 1.000 de turiști nu au fost încă testați.

Japonezii, relatează corespondentul RFI la Tokio, urmăresc cu mare neliniște evoluția situației, mai ales că în multe regiuni ale țării se constată o creștere rapidă a numărului contaminaţilor cu virusul ucigaș.

Ministrul japonez al Sănătății nu mai are nicio îndoială: admite că virusul ucigaș a ajuns în stadiu epidemic la nivelul întregii țări, nu doar la bordul navei Diamond Princess. O concluzie care nu a scăpat atenției opiniei publice, alarmată de evoluția crizei, inclusiv la nivelul țării. În aceste zile, liniile telefonice de criză sunt supraaglomerate de apelurile prin care se cere unde pot fi făcute teste pentru depistarea coronavirusului. În regiunile turistice, hotelurile sunt suprasolicitate de mesaje, apeluri la anularea rezervărilor făcute de client, inclusiv japonezi care refuză sejururi unde de regulă vin și turiști chinezi. Chinezii – vizitatori dar și imigranți ,(circa 800.000 în Japonia) – sunt victimele unor comentarii rasiste pe rețelele de socializare și unor atitudini discriminatorii în viața de zi cu zi. Mari ziare nipone își exprimă surprinderea în fața unor astfel de reacții, într-o țară care este deja victima isteriei. S-a mers până acolo, încât, contrar tradiției, duminică, ziua aniversării împăratului, palatul imperial va fi închis publicului. O decizie, spun corespondenții presei străine, citând comentatori locali, ce nu a mai fost cunoscută în ultimii 25 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Din datele centralizate până la această oră, un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus...

Numărul deceselor în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns la 92

Grupul de comunicare Strategică a anunţat că s-au înregistrat al 92 decese cauzate de noul coronavirus.

Hayat Var, o replică turcească la celebrul Dogville

Un film excelent realizat artistic, în care Reha Erdem dovedeşte o mare sensibilitate şi capacitate de înţelegere...

TRENDING

Știri

Tehnologia contactless a devenit cea mai răspândită...