duminică, 29 martie, 2020
11.8 C
București

Coronavirus: În China, numărul morților a ajuns sâmbătă la 1523. Primul contaminat în Africa

Din păcate, numărul oficial al deceselor și al contaminaţilor cu coronavirus crește în mod spectacular în China continentală. Surse oficiale, citate de “Le Figaro” și France Presse, anunțau sâmbătă dimineață că în cursul zilei de vineri și vineri noaptea, au fost înregistrate alte 143 de decese, ducând astfel bilanțul deceselor în epicentrul epidemiei la 1523. Concomitent au fost identificați alți 2641 de contaminați, numărul acestora ajungând, în China continentală, la 66. 492.

Jenminjibao”, ziarul oficial al PC Chinez, informa sâmbătă că, începând de vineri, toate persoanele care revin la Beijing sunt plasate în carantină pentru o durată de 14 zile, pentru a se evita propagarea virusului ucigaș. Persoanele care refuză respectarea noilor reglementări sunt pasibile de sancțiuni, a anunțat ziarul citat.

Nouă metodă de contabilizare a contaminaţilor

Până acum, era indispensabil un test de depistare pentru a declara “confirmat” un caz de contaminare. De acum înainte, și pacienții “diagnosticați clinic”, chiar cu doar o radioscopie pulmonară, sunt contabilizați. Această metodă a sporit numărul persoanelor infectate. În consecință, situația a apărut extrem de gravă, dar, subliniază Michael Ryan, șeful departamentului pentru urgențe sanitare al OMS, nu s-a produs o schimbare semnificativă a traiectoriei epidemiei.

OMS începe ancheta privind propagarea virusului ucigaș

Misiunea comună a OMS și China, a anunțat directorul general al OMS, are programată pentru acest weekend începerea investigațiilor concrete asupra epidemiei cu coronavirus, scopul ei fiind determinarea cu prioritate a modului de propagare a maladiei și a gradului ei de periculozitate.

Primul caz în Africa

Ministerul egiptean al Sănătății a anunțat vinerea trecută că a înregistrat primul caz de contaminat cu coronavirus pe continentul african. Purtătorul virusului este un chinez care, însă, nu prezintă deocamdată niciun simptom al bolii. A fost pus în carantină, pentru a fi îngrijit și au fost informați Organizația Mondială a Sănătății, precum și pacientul că este purtător al virusului ucigaș. De asemenea, toate persoanele cu care a intrat în contact contaminatul au fost plasate în izolare la domiciliu. Chiar dacă analizele lor sunt negative, se vor afla sub supraveghere medicală 24 ore din 24, vreme de două săptămâni.

Repatriaţii francezi au ieșit din carantină

Presa franceză anunță că toţi cei 181 de cetățeni francezi repatriați primii de la Wuhan au părăsit vineri un centru de vacanță situat lângă Marseille, unde în urmă cu 14 zile fuseseră plasați în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o...

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

TRENDING