duminică, 29 martie, 2020
19.5 C
București

Germania: dezmembrarea unei grupări de extremă dreapta ce pregătea atacuri teroriste

12 persoane, toate de naționalitate germană, au fost arestate vineri, în cadrul unei anchete împotriva unei grupări de extremă dreapta, suspectată că punea la cale atacuri ce vizau “responsabili politici, solicitanți de azil și musulmani”. Patru dintre suspecți sunt acuzați că au format “o asociație de extremă dreapta cu caracter terorist”, în timp ce restul de opt se declaraseră gata să finanțeze sau să acorde altfel de ajutor în vederea procurării de arme, a precizat Parchetul din Karlsruhe într-un comunicat.

Gruparea mai sus menționată, constituită în septembrie anul trecut, relevă “Le Figaro”, avea drept obiectiv “tulburarea ordinii de stat în Germania și în cele din urmă răsturnarea ei”. De asemenea, ea urma să comită “atentate – al căror dispozitiv concret nu a fost precizat până în acest moment – împotriva unor responsabili politici, a solicitanților de azil și a persoanelor de confesiune musulmană, cu scopul de a crea o situație apropiată de un război civil”. Anterior, Parchetul a operat percheziții în cinci landuri regionale, între care Bavaria și Rhenania de Nord-Westphalia, regiunile cele mai populate din Germania.

În scopul punerii în aplicare a planurilor lor, suspecții s-au întâlnit personal în mai multe rânduri, în diverse locuri, și au comunicat prin diverse servicii de mesagerie. Autoritățile germane, scrie “Le Figaro”, se tem la ora actuală de un terorism de extremă dreapta, mai ales după evenimente anterioare, între altele incientele grave ce au avut loc în iunie anul trecut, când a fost ucis un german pro-migranți și un neonazist a fost condamnat la închisoare. O serioasă neliniște provoacă și multiplicarea violențelor împotriva parlamentarilor, pe fondul unui climat politic din ce în ce mai tensionat sub presiunea extremei drepte germane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

De unde a apărut coronavirusul? Mai bine de un sfert dintre francezi cred că el a fost fabricat în laborator

Potrivit unui studiu Ifop, apărut sâmbătă în presa franceză, 26% dintre francezi cred că noul coronavirus a fost fabricat...

1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu...

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

TRENDING

Noi proteste față de creșterea vârstei de pensionare în Rusia

Susținătorii liderului opoziției din Rusia care se...

Unde mergem

Mâine. La Teatrul Dramaturgilor Români, (Calea Griviţei nr. 64-66, Bucureşti), de...