Rusia expulzează doi diplomați bulgari, cu titlu de represalii

Rusia a anunțat marți, 20 aprilie, expulzarea a doi diplomați bulgari, cu titlu de represalii la expulzarea în luna martie a doi diplomați ruși la post în Bulgaria, acuzați de spionaj. Un comunicat precizează că această decizie i-a fost transmisă ambasadorului bulgar la Moscova, convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe. Expulzarea îi vizează pe pe primul secretar al ambasadei bulgare însărcinat cu chestiunile consulare și pe primul secretar în competență căruia se află problemele comerciale și economice.

Reamintim că Bulgaria a anunțat la 22 martie expulzarea a doi diplomați ruși aflați la post în capitală bulgară, Sofia. Decizia respectivă – s-a anunțat oficial – a fost luată după descoperirea unei rețele de spionaj în favoarea Moscovei. La vremea respectivă au fost interpelate șase persoane, între care și cadre ale Ministerului bulgar al Apărării, acuzate că au furnizat informații clasificate șefului rețelei de spionaj, un fost membru al serviciilor de informații. Soția acestuia, de naționalitate ruso-bulgară, „a jucat rol de intermediar cu Moscova”.

Moscova a „regretat” atunci „tentativele neobosite” ale autorităților bulgare de a lovi în dialogul ruso-bulgar și pentru „diabolizarea” Rusiei și a promis măsuri de răspuns.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW