2.1 C
București
luni, 30 noiembrie

Coronavirus: Record absolut în Franța – 20.339 noi contaminați în ultimele 24 de ore

Potrivit cifrelor date publicității vineri seară de către Sănătatea publică Franceză, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un număr fără precedent de mare al noilor contaminați cu coronavirus, respectiv 20.339, considerat de instituția citată drept “record absolut”. Numărul deceselor rămâne însă stabil, la 62, în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselor de la începutul epidemiei s-a stabilit la 32.630. În reanimare sunt acum 921 de pacienți afectați de Covid-19, după ce în același interval de timp precedent fusese 1.400.

Situația sanitară “continuă să se degradeze în Franța”

Având în vedere actuala rată a pozitivității “foarte ridicate” și chiar în continuă creștere a răspândirii coronavirusului – până la 9,8% – ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a apreciat, în conferința sa săptămânală de presă, că “situația sanitară continuă, din păcate, să se degradeze în Franța”.

Vie neliniște la nivelul Europei

Propagarea coronavirusului s-a reaccelerat, de fapt, în ultimele 7 zile, în aproape toate regiunile lumii (+ 315.000 noi cazuri de contaminare pe zi la nivel mondial), pe primul loc situându-se Europa (+28%), dar cu excepția Asiei (-7%).

În Europa, unde sunt peste 6,2 milioane de cazuri de contaminare cu Covid-19 și aproape 240.000 morți, situația nu încetează să se înrăutățească.

În Germania este posibilă adoptarea unor măsuri extrem de restrictive dacă în următoarele zece zile numărul contaminaţilor, în mare creștere, nu se stabilizează. ”Zilele și săptămânile viitoare vor decide poziția Germaniei față de pandemie în această iarnă”, a avertizat doamna Angela Merkel.

În regiunea Madridului a fost decretată “starea de alertă”, în încercarea de a se frâna creșterea numărului noilor infectați cu Covid-19. O reuniune extraordinară a guvernului, convocată vineri la prânz, a dezbătut situația și a decis decretarea stării de alertă, însoțită de aspre măsuri sanitare.

Rusia a bătut și ea recordul la numărul contaminaţilor cu Covid-19. Vineri seară erau consemnați 12.126 noi infectați în ultimele 24 de ore. Și numărul morților, de la începutul pandemiei, a ajuns la 22.257.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW