20.9 C
București
marți, 29 septembrie

Coronavirusul si modul in care gestionam datoriile

Gestionarea datoriilor poate fi o experienta care va provoaca sa iesiti din zona de confort. Combinata cu pandemia de coronavirus, o astfel de situatie poate fi si mai greu de abordat. Pe masura ce calculati impactul pe care coronavirusul l-ar avea asupra dumneavoastra din punct de vedere economic, exista o serie de pasi pe care ii puteti face pentru a reusi sa gestionati problema datoriilor, in aceste momente dificile.

V-a contactat un recuperator de creante?

Daca in prezent aveti o datorie pe care nu ati mai reusit sa o achitati si ati fost preluat de o firma de recuperat creante, este indicat sa colaborati cu recuperatorii pentru a identifica impreuna un plan de rambursare realist. Exista o serie de firme, precum KRUK Romania, care abordeaza o politica bazata pe protejarea clientilor, tinand cont de problemele fiecaruia, atunci cand stabilesc un plan de esalonare a datoriilor.

Totodata, trebuie sa va  cunoasteti drepturile. Legea privind practicile corecte de colectare a creantelor spune ca un recuperator de datorii nu are voie sa utilizeze practici neloiale in incercarea de a colecta o datorie.

In cazul in care credeti ca datoria invocata nu este a dumneavoastra sau nu este calculata corect, trimiteti firmei de recuperare creante o solicitare scrisa pentru a primi mai multe informatii despre datoria pe care aceasta o invoca.

Va intrebati ce sa precizati in scrisoarea pe care o trimiteti firmei de recuperare creante? Iata cateva exemple: am nevoie de mai multe informatii, nu stiu cat datorez si pentru ce,  doresc ca recuperatorul de creante sa ma contacteze doar prin intermediul avocatului, vreau sa specific modalitatea prin care ma poate contacta recuperatorul de creante, etc.

Incercati sa negociati datoria

Firmele de recuperare creante incearca deseori sa renegocieze plata datoriei. Acestea preiau datorii de toate tipurile: card de credit, descoperit de cont, imprumuturi medicale, auto, imprumuturi personale, pentru afaceri, imprumuturi pentru studii si chiar datorii neplatite la utilitati si facturi la telefonia mobila.

Atunci cand sunteti contactat de un recuperator creante nu ezitati sa negociati plata datoriei daca pandemia de coronavirus v-a afectat posibilitatile de plata. Oferiti firmei de recuperare anumite date la care preconizati ca ati putea depasi problemele financiare, astfel incat sa stabiliti impreuna un „calendar” de plata, avantajos pentru ambele parti. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW