sâmbătă, 15 august, 2020
21.6 C
București

Uniunea Europeană a semnat un acord privind aprovizionarea țărilor membre cu Remdesivir pentru tratarea maladiei provocate de Covid-19

Comisia Europeană a anunțat semnarea unui contract în valoare de 63 milioane euro cu societatea farmaceutică americană Gilead în vederea garantării accesului la doze de Veklury, numele comercial al Remdesivir, pentru tratarea maladiei provocate de coronavirus.

Comisia a precizat în comunicatul său că loturi de Veklury vor fi puse la dispoziția statelor membre ale UE începând cu luna august. Distribuirea va fi coordonată de către Comisia Europeană.

Remdesivir a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamente contra efectelor Covid-19, după intervenția Comisiei la începutul lunii iulie. Presa a anunțat atunci că Statele Unite achiziționaseră deja toată producția lunii iulie și 90% din cea a lunii august și septembrie. Comisarul european pentru problemele de Sănătate și Securitate alimentară, Stella Kyriakides, este totuși optimist în privința posibilității ajungerii medicamentului respectiv în Europa. “În ultimele săptămâni, Comisia Europeană a negociat intens cu societatea Gilead pentru a se ajunge la un acord care să asigure livrarea către UE a unor stocuri din acest prim tratament autorizat împotriva Covid-19”, a explicat Stella Kyriakides într-un comunicat. Ea a precizat de asemenea că acordul semnat cu Gilead va permite aprovizionarea cu medicamentul amintit necesar unui număr de 30.000 pacienți europeni cu simptome grave ale maladiei provocate de coronavirus.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Polonia, în recesiune, pentru prima oară de la căderea comunismului

Cu cele 38 milioane de locuitori, Polonia este considerată de analiștii economici europeni de departe cea mai...

Acord de pace între Israel și Emiratele Arabe Unite. Palestinienii se consideră “trădați”

Acordul privind normalizarea relațiilor dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, încheiat joi seară, sub egida Statelor Unite,...

ROBOR este în scădere. Ce se întâmplă cu ratele Prima Casă

Pe data de 5 august, Banca Națională a României (BNR) a redus dobânda de politică monetară de...