Covid-19: a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech este eficace în cuantum de 95,6%

O a treia doză de vaccin Pfizer-BioN Tech este eficace în proporţie de 95,6% contra formelor simptomatice ale maladiei Covid și asigură «un profil de siguranță favorabil», arată un studiu realizat de două laboratoare, pe 10.000 persoane cu vârste de peste 16 ani, ale cărui rezultate sunt publicate în «Le Point». Important este și faptul că studiul a fost realizat chiar în perioada în care varianta Delta circulă intens. «Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea rapelurilor în eforturile noastre pentru protejarea populației contra acestei maladii», a declarat Albert Bourla, director general al Pfizer. Aceste rezultate vor fi supuse avizului autorităților competente îndată ce va fi posibil.

Mai multe țări au autorizat deja administrarea unei a treia doze contra coronavirusului pentru stimularea imunității persoanelor vaccinate, dat fiind că aceasta se diminuează după mai multe luni de la injectare. În Statele Unite spre exemplu, experții Agenției medicamentului (FDA) a preconizat deja de la sfârșitul lunii septembrie administrarea celei de a treia doze de Pfizer-BionTech unor persoane vulnerabile, cum ar fi cele cu vârste de peste 65 ani.

În Europa, Agenția medicamentelor (EMA) a aprobat în mai largă măsură principiul celei de a treia doze pentru persoane cu vârste de peste 18 ani începând din luna octombrie, lăsând statelor membre ale UE alegerea categoriilor de persoane eligibile. Franța a început administrarea acestei doze la persoanele cele mai în vârstă, la șase luni de la vaccinare și la persoanele cu sistem imunitar slăbit. Alte guverne au mers mai departe, cum este cazul Israelului, unde a treia doză este disponibilă de la vârsta de 12 ani, la cinci luni de la vaccinare.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW