CSHRS: Politizarea drepturilor omului afectează conceptul și idealurile acestora

Societatea Chineză pentru Studiul Drepturilor Omului (CSHRS) a lansat un raport intitulat „Politizarea drepturilor omului în Statele Unite ale Americii subminează fundamentele unei bune guvernări în domeniul drepturilor omului”.

În document se subliniază că SUA s-au angajat în politizarea drepturilor omului pentru a-și proteja interese politice și hegemonia globală, erodând grav fundamentul pe care se bazează și funcționează guvernanța globală a drepturilor omului, fapt care reprezintă o amenințare majoră la adresa dezvoltării cauzei globale a drepturilor omului, cu consecințe extrem de grave.

În raport se afirmă că Statele Unite consideră drepturile omului un instrument de luptă politică, adoptând atitudini față de acestea în funcție de compatibilitatea cu propria strategie politică. SUA, fie abandonează principiile drepturilor omului și susțin în mod evident hegemonia, fie aplică, în mod selectiv, principiile drepturilor omului, în funcție de propriile interese politice.

Practicile SUA au avut un impact dezastruos asupra guvernanței globale a drepturilor omului, au împiedicat dezvoltarea normală la nivel internațional a drepturilor omului, ducând unele țări în haos și pătând conceptul și idealurile sacre ale drepturilor omului.

În raport se subliniază, de asemenea, că politizarea drepturilor omului de către Statele Unite ale Americii a fost condamnată în mod universal și denunțată pe scară largă de către forțele pro-justiție din cadrul comunității internaționale.

Consecințele negative practicilor SUA au dus la o înțelegere tot mai profundă a faptului că nepolitizarea drepturilor omului reprezintă fundamentul și condiția prealabilă pentru implementarea cu succes a guvernanței globale a drepturilor omului.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW