SUA trimit o delegație oficială la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Beijingul va lua în considerare intenția SUA de a trimite în China o delegație de oficiali guvernamentali la Jocurile Olimpice de Iarnă și va procesa cererile de viză ale acestora conform uzanțelor internaționale, a regulamentelor și a principiului reciprocității, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Zhao Lijian.

Administrația americană a anunțat China că vrea să trimită 18 oficiali din cadrul Departamentului de Stat și cel al Apărării, care vor asigura securitatea și serviciile medicale ale sportivilor din delegația SUA. Este posibil să se mai depună alte 40 de cereri de viză.

Zhao Lijian a menționat că s-au primit cererile de viză ale oficialilor americani. Anterior, în scop politic Washingtonul a „regizat” o farsă în care a afirmat că nu va trimite reprezentanți diplomatici sau alți oficiali la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, în condițiile în care aceștia nu au primit o invitație oficială de la organizatori.

Beijingul solicită Washingtonului să se angajeze în susținerea spiritului olimpic, să stopeze politizarea olimpiadei, pentru a nu prejudicia competiția din Beijing, a afirmat Zhao.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW