0.7 C
București
marți, 9 martie

Cum descoperi obiective turistice noi, la tine în oraș: 5 sfaturi

Uneori, planificarea unei vacanțe sau a unei excursii în afara localității depinde de o mulțime de factori: de la buget, până la condițiile meteo și disponibilitatea mijloacelor de transport. Așa că, pentru a evita un astfel de stres, nu ar fi rău dacă ai încerca să explorezi orașul în care locuiești. Poți avea surpriza să descoperi locuri noi, despre care nici măcar nu știai, și să te simți ca un turist la tine în oraș. Iar, dacă nu știi cum să descoperi obiective turistice noi la tine în oraș, iată câteva sfaturi care ți-ar putea fi de ajutor.

Cere recomandări de la prieteni și de la colegi

Dacă simți nevoia să te relaxezi într-o „mini vacanță”, nu este neapărat nevoie să călătorești într-un alt oraș, pentru a descoperi locuri sau experiențe noi. Întreabă-i pe prietenii tăi sau pe colegii de birou, ce restaurante s-au deschis în oraș, ce petreceri se organizează în weekenduri sau în ce locuri te poți relaxa pentru câteva ore, departe de agitația cotidiană. Nu uita să treci recomandările lor pe o listă, astfel încât să ai de unde alege. Cu siguranță, ai persoane în anturajul tău care știu tot ce se întâmplă în oraș și te vor pune la curent cu evenimentele locale.  

Încearcă restaurante noi

O altă metodă de a te simți turist în propriul tău oraș este aceea de a încerca restaurante noi. Chiar dacă ai un local preferat, unde servirea este ireproșabilă, poți lua masa și în alte restaurante sau puburi din oraș. Iar, pentru a descoperi cele mai bune localuri, poți cere sfaturile prietenilor sau poți căuta un top al celor mai bune restaurante din oraș. Căutând restaurante noi, vei descoperi și alte zone ale orașului în care locuiești dar și șansa de a întâlni oameni noi.

Caută informații pe rețelele de socializare

Cu ajutorul funcției „Explore”, de pe aplicația Facebook, descoperi o mulțime de locuri noi, în apropiere de zona în care te afli.  Astfel, vei găsi muzee, galerii de artă, crame românești, târguri, parcuri, biserici sau restaurante la câțiva kilometri distanță de casa ta. De asemenea, Facebook îți pune la dispoziție și funcția „Events”, cu ajutorul căreia poți descoperi noi evenimente care au loc în orașul tău. De la concerte și piese de teatru, până la târguri de vechituri, serate de poezie, sesiuni de karaoke sau spectacole pentru copii. De asemenea, poți cere informații chiar și pe grupul de Facebook dedicat orașului tău. 

Nu ocoli Instagramul

O altă metodă de a descoperi locuri noi în orașul tău este aplicația Instagram, unde prietenii tăi postează cu siguranță o mulțime de fotografii. Astfel, poți afla foarte ușor de existența unui târg, a unui festival local sau a unui restaurant. În plus, pe Instagram poți căuta informații chiar și pe baza hashtagurilor, căutând postări care cuprind numele orașului tău.

Folosește un alt mijloc de transport

Dacă te-ai obișnuit să călătorești în fiecare zi cu același mijloc de transport, urmând mereu aceleași rute, nu prea ai șanse să explorezi orașul așa cum trebuie. Așa că, fă o excepție, și, într-o zi, călătorește cu metroul, cu bicicleta sau cu tramvaiul, pe o rută nouă, pe care nu ai mai explorat-o până acum. De asemenea, poți călători până la periferia orașului, pentru a vedea locuri noi: case vechi, biserici, parcuri sau piețe, despre care nu știai că există. Astfel, vei avea surpriza de a te simți precum un adevărat turist la tine în oraș.

Citește publicațiile locale

Aproape orice oraș are și o publicație locală, fie că este vorba despre o revistă gratuită, un ziar, sau un site administrat de câțiva localnici. O astfel de publicație conține informații folositoare pentru întreaga comunitate dar și recomandări pentru cei care nu cunosc orașul: diferite obiective și atracții turistice, anunțuri pentru diferite evenimente sau recomandări de restaurante, crame, cluburi etc.

Dacă vrei să te simți ca un turist la tine în oraș, ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, pentru a descoperi noi obiective de interes în localitatea ta. Iar dacă ai găsit un loc frumos, nu uita să le spui și prietenilor tăi despre el. Așa, îi vei ajuta și pe alții să se simtă bine și să se bucure de momente de relaxare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW