luni, 10 august, 2020
29.2 C
București

Cum îți îngrijești încălțămintea de iarnă?

Dacă ești un bărbat interesat de stil, mai mult ca sigur iarna porți ghete și pantofi din piele. Dar cum ar trebui să întreții acest tip de încălțăminte? Ei bine, pielea este un material pretențios și necesită o îngrijire frecventă pentru a i se prelungi durata de viață. Iată ce trebuie să faci!

Curăță încălțămintea după fiecare purtare

Începe acest proces cu o perie special concepută pentru a îndepărta praful! Iar dacă încălțămintea ta prezintă urme de noi, șterge-o folosind o lavetă umedă. Ai grijă însă să o storci bine, deoarece o cantitate mare de apă va duce la apariția petelor. Cât despre șireturi, pe acestea le vei scoate și spăla la mașină. Nu uita să te ocupi și de interior. Folosește un spray din comerț pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și înlocuiește branţul cu unul din gel!

Nu lăsa încălțămintea în acțiunea razelor de soare și nici lângă altă sursă de căldură, cum ar fi caloriferul. Acest lucru va duce la degradarea materialului și la apariția diverselor cute. O pereche de pantofi sau de ghete pentru bărbați trebuie să stea într-un spațiu aerisit după curățare. Nu purta aceeași pereche de încălțăminte mai multe zile la rând! Folosește una o singură zi, apoi las-o deoparte pentru 24 de ore. Pielea este un material maleabil și are nevoie de timp pentru a-și reveni la forma inițială.

Înlătură petele și zgârieturile 

Majoritatea petelor sunt superficiale și poți scăpa de ele și cu un șervețel. Dar cel mai greu de îndepărtat vor fi petele de ulei și grăsime. Totuși, te poți ocupa de acestea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu sau a prafului de copt. Indiferent ce alegi, nu uita să pulverizezi și puțină apă. Lasă amestecul să acționeze câteva ore și clătește la final suprafața! Urmele de zgârieturi sunt greu de îndepărtat, însă poți folosi o gumă de șters pentru cele mici. Doar asigură-te că ai una de culoare albă pentru că pielea imprimă alte nuanțe sau texturi și nu vrei să-i strici aspectul.

Îngrijește și încălțămintea din piele întoarsă

Nu folosi o perie obișnuită! Ai nevoie de una creată special pentru acest material. În general, peria pentru piele întoarsă este formată din două părți. Una este de cauciuc și cealaltă este din fire metalice. Iar pentru a curăța încălțămintea, trebuie să folosești ambele părți, în exact aceeași ordine. Periază întotdeauna în direcția țesăturii! Nu apăsa prea tare, fiindcă vei degrada materialul. Murdăria trebuie să o îndepărtezi doar când încălțămintea este uscată. În cazul în care este umedă sau are pete de apă, șterge-o mai întâi cu un prosop absorbant și las-o să se usuce la temperatura camerei. Există și soluții speciale ce te pot ajuta. Încearcă să găsești una de protecție împotriva apei sau una pentru menținerea culorii.

Alte sfaturi pentru întreținerea ghetelor și pantofilor

  • Pielea naturală este un material ce are nevoie de hidratare ca să reziste în timp! De aceea, se poate aplica pe aceasta și o loțiune de corp sau o cremă de mâini.
  • Când decizi să nu mai porți încălțămintea de iarnă, o poți înfășura în hârtie albă și o poți lăsa într-o cutie. Dacă aceasta e uscată și curată, își va menține același aspect.
  • Dacă te-a prins ploaia sau ți-a rămas încălțămintea umedă de la zăpadă, poți grăbi procesul de uscare. Pune foi de ziar în interior, deoarece acestea absorb umezeala. 

Încălțămintea îngrijită poate rezista ani de zile

În sezonul rece, cel mai frecvent se poartă pantofi și ghete din piele naturală sau întoarsă. Aceste materiale sunt pretențioase! Însă dacă le acorzi zilnic câteva minute pentru a le îngriji, în mod sigur nu vei avea probleme. Urmează sfaturile de mai sus și te vei bucura de încălțămintea ta de iarnă pentru mai mult timp!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...