8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Cum lucreaza o agentie de optimizare SEO?

Multi se intreaba daca mai are rost sa opteze pentru servicii de optimizare SEO avand in vedere multitudinea metodelor de publicitate online prin care se pot derula campanii de promovare in mediul online. SEO traieste, are impact puternic si de lunga durata, insa necesita o abordare profesionista.

Prin servicii SEO profesionale un site poate ajunge de pe pozitia 60 in primele 10 pozitii, cu modificari on-site, dar si prin campanii de link building eficiente, derulate conform bunelor practici in domeniu.

Ce acopera serviciile SEO profesionale, asigurate de agentia de optimizare Netring?

Pasul unui al fiecarui proiect de optimizare SEO reprezinta derularea unui audit SEO cu softuri dedicate prin care aflam unde se pozitioneaza clientul pe cuvintele cheie relevante pentru domeniul sau de activitate, respectiv cate backlinkuri il recomanda si cat de puternice sunt acestea. Tot in cadrul acestei etape analizam structura site-ului, continutul acestuia, elementele de title, tag, descrieri si denumiri.

Pasul doi reprezinta pregatirea unui raport cu privire la rezultatele auditului si propunerea de strategie de optimizare SEO prin care, obiectivul stabilit, este de a ajunge pe prima pagina a cautarilor.

Este de retinut ca, pe baza studiilor din domeniul marketingului digital, prima pozitie pe prima pagina va lua cam 35%-40% din cautari, a doua pozitie cam 20%-25%, iar a treia 15%-10%, iar urmatoarele între 2-3-5%, a doua pagina a cautarilor primeste aproximativ 1-2% din clickuri. Este, deci, foarte important ca demersul de optimizare SEO sa aiba o durata de minim 6 luni si pana la un an, in functie de competivitatea industriei sau chiar si mai mult, pentru a consolida pozitia pe prima pagina.

Pasul trei inseamna pregatirea site-ului conform principiilor Google. In aceasta etapa derulam diverse activitati, insa care au ca scop stabilirea unei structuri clar­e pentru continut. Elaborarea unui continut relevant si original pentru serviciile si produsele site-ului respectiv, pregatirea elementelor de titlu de pagina, headings, descriere pagina, tag-uri, denumire poze, generare sitemap, etc. Optimizarile on-site se fac in mod continuu, in functie de continutul nou incarcat pe site.

Pasul patru reprezinta campania de backlinkuri care necesita un buget sinestatator si o durata intre 6 luni si 1 an pentru ca acesta sa aiba impact real, iar pagina pe care o optimizam sa ajunga pe pozitii relevante. Scopul acestor backlinkuri este sa aratam ca se vorbeste despre noi si in mediul online, ca alte site-uri, relevante pentru industria noastra si puternice fac trimitere catre site-ul pe care o optimizam. Site-urile selectate se analizeaza in functie de mai multe criterii, cum ar fi autoritatea domeniului, autoritatea paginii, continutul pe care il publica, numarul de linkuri permise, dar si bugetul disponibil pentru publicarea de articole. Exista platforme sau trusturi de presa care ofera pachete de publicare articole SEO la preturi avantajoase si merita sa beneficiem de ele. Aceste articole SEO difera de articolele de PR datorita faptului ca primele contin linkuri catre site, iar cele de PR nu intotdeauna. Ambele articole creeaza notorietate si trafic catre site, insa in cazul articolelor SEO acesta este un aspect secundar, importante sunt linkurile.

Un proiect eficient de SEO trebuie monitorizat si in cazul in care apar fluctuatii in pozitii obtinute deja trebuie facute imbunatatirile pentru a asigura revenirea site-ului. Serviciile SEO al agentiei Netring Media va ofera posibilitatea va intr-o perioada scurta sa ajungeti pe primele pozitii pe cuvinte cheie relevante cu websiteul de prezentare sau eCommerce.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW