Cum negociezi o mărire de salariu neașteptată

Cu toții ne gândim mereu că dacă am câștiga mai mulți bani, viața noastră ar fi mai ușoară. Din acest motiv trebuie să fii mereu pregătit pentru o negociere salarială. Negocierea este un atribut pe care trebuie să îl stăpânești din toate punctele de vedere, pentru că este util oricând. Ținuta și performanța ta la locul de muncă sunt alte caracteristici care vor fi luate în considerare. Dacă simți că ești luat în considerare pentru o mărire de salariu, împrumută bani urgent 24h pentru a te pune la punct cu un costum care îți vine perfect și cu câteva cursuri.

Dacă vorbim de o negociere neașteptată care te ia prin surprindere, atunci ai un avantaj. Știi că managerii tăi vor să te premieze cu ceva. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să te culci pe o ureche. Trebuie să intri la negociere cu temele făcute pentru a te asigura că vei primi suma pe care tu o vrei. În cazul în care tu ceri acest lucru, atunci trebuie s fii foarte pregătit. Toate companiile au o perioadă de negociere a contractului. Prin urmare, dacă ceri o mărire de salariu în afara acestei portițe este obligatoriu să ai un motiv foarte clar.

Fă-ți o listă de avantaje pe care le aduci companiei. Ai avut mai multe încasări decât colegii tăi, te-ai implicat în multe proiecte cu succes, ai rezolvat anumite conflicte de muncă? Toate aceste lucruri te avantajează. Nu este destul să îi repeți angajatorului faptul că stai peste program și faci doar ceea ce ți se cere. Nu vei primi în acest fel banii. Însă, dacă evidențiezi toate taskurile pe care le faci în plus pentru a ajuta compania, atunci vei avea de câștigat. Nu trebuie să pleci la premisa că angajatorul este obligat să îți mărească salariu. Și nici nu este ideal să îi spui acestuia că ai probleme financiare din cauza salariului mic. Dar dacă motivezi această întâlnire cu toate meritele tale, atunci poți primi banii pe care îi vrei.

De asemenea, suma pe care o ceri este foarte importantă. Întreabă-ți colegii cât câștigă pentru a vedea cam care este media. Majoritatea companiilor au un plafon maxim de salarizare pentru fiecare post. Degeaba ceri să ți se dubleze salariul dacă firma nu își permite acest lucru. Trebuie să fii realist. Te mai ajută dacă motivezi suma cerută prin avantajele pe care le aduci companiei. Ar trebui să ceri întotdeauna o sumă puțin mai mare decât cea pe care ți-o dorești. Este o negociere, deci aceasta va scădea de la suma propusă inițial.

La o negociere de salariu trebuie să te prezinți impecabil. Din acest motiv trebuie să fii mereu pregătit pentru ea. Implică-te în proiecte și stai din când în când peste program. Socializează și lucrează în echipă oricând este posibil. Ia un împrumut ifn urgent pentru a face cursuri de profesionalizare, pentru că întotdeauna există loc de îmbunătățire a muncii. Cu cât faci mai multe lucruri, cu atât mai ușor vei primi suma pe care o ceri. Intră cu pieptul înainte și spatele drept în biroul managerului tău, deoarece încrederea în sine joacă un rol important în obținerea unei măriri de salariu.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW