vineri, 10 aprilie, 2020
12.2 C
București

Cum poți ușura munca echipei tale, pentru a crește productivitatea

Într-o lume ideală, angajații sunt foarte implicați și productivi în munca lor. Realitatea ne dovedește însă că oamenii sunt adesea depășiți de numărul mare de sarcini pe care le au de rezolvat într-o zi, iar asta le afectează puternic randamentul profesional. 

Creșterea organizației se bazează pe o productivitate ridicată, iar cea mai mare provocare a antreprenorilor este motivarea angajaților. Modul în care angajații lucrează contribuie la dezvoltarea afacerii, iar dacă vrei să beneficiezi de rezultate optime, trebuie să simplifici tehnicile de lucru. Iată ce poți face pentru a ușura munca echipei tale, ca să obții performanțele dorite.

Investește în tehnologie

Sistemele moderne îți pot transforma radical afacerea și te pot ajuta să ajungi la următorul nivel. Pentru a crește productivitatea companiei tale ar fi bine să reduci munca repetitivă a angajaților, iar pentru asta poți folosi un soft ERP, care va executa procesele într-un timp mult mai scurt. 

Un astfel de sistem este indispensabil pentru o firmă, deoarece asigură totodată gestiunea stocurilor și reduce timpul și costurile prin înlocuirea muncii manuale. În plus, acest soft realizează operațiuni cu o acuratețe impecabilă și permite personalizarea documentelor. 

Mai mult, un sistem ERP permite la mobilitatea și flexibilitatea programului angajaților, care își pot desfășura activitatea din orice loc și în orice moment al zilei.

Adoptă un program de lucru mai lejer

Permite-le salariaților să alterneze lucrul de la birou cu cel de la distanță. Fără să presupună resurse suplimentare, un program de lucru mai lejer contribuie foarte mult la strategia de creștere a productivității companiei. Cu toate că angajatorii nu prea sunt siguri de eficiența personalului atunci când este vorba despre lucrul de acasă, această decizie este o bună metodă de a-i motiva pe angajați. Un program flexibil îi ajută să se concentreze mai bine pentru finalizarea task-urilor, pentru că multe persoane sunt mai productive atunci când lucrează într-un mediu confortabil și familiar.

Folosește echipamente ușor de utilizat

Asigură-te că instrumentele de lucru folosite de angajați sunt complet funcționale și simplu de utilizat de către toți angajații. De pildă, pentru persoanele care lucrează într-un birou, productivitatea este strâns legată de programele prin care înregistrează datele sau sistemele cu ajutorul cărora comunică cu ceilalți colegi. În cazul muncitorilor, randamentul maxim poate fi obținut prin folosirea unor mașini și echipamente pentru care au cunoștințe sau au primit instruire. 

Un angajat competent își poate pierde foarte rapid din eficiență, indiferent de mediul în care lucrează, atunci când instrumentele sale de lucru se blochează des, generează erori sau nu funcționează conform așteptărilor. Este important să verifici periodic starea echipamentelor și să investești în lucruri de calitate, chiar dacă acestea costă mai mult. 

Încurajează socializarea în timpul programului

Socializarea la locul de muncă are efecte pozitive pentru creșterea randamentului angajaților. Studiile au demonstrat că interacțiunea le stimulează angajaților capacitatea de multitasking, îi ajută să fie mult mai implicați și mai eficienți. Prin urmare, permite echipei tale să acceseze platformele de comunicare în timpul programului de lucru, implementează un sistem de chat intern sau asigură pauze de relaxare și socializare. 

Vei observa că angajații tăi se vor folosi de aceste căi pentru a discuta despre date necesare muncii și a se informa reciproc asupra unor subiecte care le sunt extrem de utile. Un mediu de lucru prietenos se va dovedi funcțional, oamenii fiind motivați să-și îmbunătățească performanța profesională, să fie dedicați companiei și culturii organizaționale.

Prin urmare, pentru a eficientiza procesul de lucru și a ușura munca angajaților ar fi bine să folosești sisteme automate, care să elimine sarcinile de rutină. De asemenea, trebuie să pui la dispoziția lor echipamente moderne, care să-i ajute în îndeplinirea sarcinilor zilnice. Cu cât angajații vor fi mai mulțumiți la serviciu, cu atât vor reuși să facă o treabă mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

INACO donează bani și produse pentru spitale din București și Constanța

În contextul lipsei de echipamente de protecție pentru personalul medical din sistemul sanitar românesc, echipa de voluntari...

AUR solicită Guvernului Orban clarificări cu privire la situația muncitorilor sezonieri

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului României, în special Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor...

Discursul Purtătorului de cuvânt al Ambasadei Chinei în România privind problema Taiwanului

Întrebare: Recent, unele mass-media românești au raportat despre prevenirea și controlul epidemiei de Covid-19 din Taiwan, spunând că absența Taiwanului la Adunarea...

Politică în vremuri de criză

Organizația Internațională a Muncii (OIM) a avertizat marți că din totalul forței de muncă de 3,3 miliarde...

TRENDING