Supa de pui cu găluște este unul dintre acele feluri de mâncare iubite atât de adulți, cât și de către copii. Lista ingredientelor nu este deloc lungă și este destul de ușor de preparat, cel puțin după ce descoperi secretul celor mai bune și gustoase găluște.
Ți-am pregătit cea mai simplă și gustoasă rețetă de supă de pui cu găluște. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii enumerați mai jos și vei obține un preparat savuros, perfect pentru un prânz ușor, și pe care vei dori să-l incluzi cât mai des în meniul familiei tale.
Ce ingrediente folosim?
Pentru a prepara această rețetă de supă de pui cu găluște nu sunt necesare o mulțime de ingrediente complicate. Pentru supă ai nevoie doar de:
- 1 pui
- 4 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 2 lingurițe rase de sare
- 1/2 linguriță de boabe de piper
- O legătură de frunze de pătrunjel.
Pentru a prepara găluștele vei avea nevoie de:
- 2 ouă
- 130 g griș de grâu
- Sare.
Cum se prepară?
Supa de pui cu găluște nu este deloc greu de pregătit. Iată ce trebuie să faci:
- Pasul 1: Taie puiul în bucăți potrivite. Curăță ceapa, rădăcina de pătrunjel și morcovii. Pune carnea și legumele într-o oală încăpătoare; adaugă apă (cât să umple trei sferturi din oală) și sare.
- Pasul 2: Se pune totul la fiert, la foc mic. Îndepărtează din când în când spuma ce se formează la suprafața acesteia; după ai îndepărtat-o pe toată, poți adăuga și boabele de piper.
- Pasul 3: Lasă totul să fiarbă timp de aproximativ o oră; poți completa cu apă fierbinte dacă supa scade prea mult. Când carnea și legumele sunt fierte, adaugă legătura de pătrunjel, mai lasă să fiarbă 5 minute și poți opri focul.
- Pasul 4: Scoate carnea și legumele din supă, strecoar-o printr-o sită deasă și pune-o din nou la fiert.
- Pasul 5: Pregătește găluștele. Secretul este să cântărești ouăle și grișul. Pentru 130 g de griș, ai nevoie de 2 ouă de 50 g fiecare. Ouăle se cântăresc cu tot cu coajă. Bate binele ouăle cu o furculiță și adaugă grișul treptat până obții o pastă omogenă. Nu uita să adaugi și puțină sare.
- Pasul 6: Formează găluștele cu o lingură și pune-le ușor în supa care fierbe. Îți va fi mai ușor să faci găluștele dacă înmoi în prealabil lingura în supă. După ce le-ai adăugat pe toate în oală, lasă-le să fiarbă 4-5 minute, la foc mic.
- Pasul 7: Oprește focul, acoperă oala cu un capac și așteaptă câteva minute înainte de a servi.
Gata! În mai puțin de 2 ore, ai obținut o supă delicioasă, cu găluște pufoase, așa cum făceau bunica și mama ta. Pentru o supă clară, este important să îndepărtezi spuma ce se formează la suprafața acesteia. Las-o să fiarbă la foc mic și nu o acoperi cu capac în timpul fierberii.
Pentru un plus de aromă, poți presăra frunze tocate de pătrunjel atunci când o servești. Adaugă câteva felii de pâine cu coaja crocantă și un ardei iute și masa este gata. Dacă nu vrei să irosești carnea folosită pentru prepararea supei, o poți servi ca atare ori o poți rumeni câteva minute într-o tigaie cu puțin ulei. Este delicioasă lângă o porție de piureu sau orez ori lângă o salată.
Supa de pui cu găluște este un preparat simplu, perfect pentru mesele în familie. Respectă pașii de mai sus și vei obține un fel de mâncare apetisant, plin de savoare, pe care vei dori să-l pregătești cât mai des, indiferent de anotimp. Spor la gătit!