Cum să alegeți brățara de fitness care vi se potrivește cel mai bine

Devine din ce în ce mai normal să vedem un smartwatch sau o brățară de fitness pe încheieturile tot mai multor persoane. Asta pentru că aceste wearables sunt mult mai mult decât un accesoriu, sunt instrumente cu multe funcții.

Cadou de ziua de naștere, de Crăciun sau de aniversare, tot mai mulți oameni apelează la smartwatch-uri sau brățări fitness. Înainte de a cumpăra un asemenea produs, însă, este esențial să știți ce căutați.

Nu este necesar să cumpărați cel mai scump ceas inteligent de pe piață dacă tot ce doriți este ca acest instrument să vă măsoare ritmul cardiac atunci când mergeți la alergare.

Smartwatch sau brățară de fitness?

Ceasurile inteligente și brățările de fitness au mai multe funcționalități. În cazul smartwatch-urilor, aspectul lor este cel al unui ceas tradițional, diferența este că pot fi conectate la mobil, astfel pot primi notificări de mesaje, apeluri și aplicații de control.

În prezent, toate ceasurile inteligente încorporează funcții de fitness pentru a monitoriza activitatea zilnică. Cele mai recente modele includ funcții precum un tensiometru, un monitor de ritm cardiac și un EKG pentru a vă măsura starea de sănătate.

Există ceasuri de activitate special orientate spre activitate fizică, acestea includ instrumente precum GPS, monitorizează pulsul și somnul și sunt rezistente la apă.

Prețul ceasurilor inteligente poate fi în medie de aproximativ 200 de euro, deși este adevărat că pot fi găsite începând și la prețuri începând de la 30 de euro.

Brățările de fitness sunt in forma de bratara și nu de ceas, iar aplicațiile principale sunt asociate cu sportul. Majoritatea au aplicații pentru măsurarea distanței, numărarea pașilor pe care i-ați făcut în timpul zilei sau monitorizarea somnului.

Unul dintre avantaje este că bateria durează mai mult decât cea a ceasurilor inteligente și prețul lor este mai accesibil, cu aproximativ 100 de euro mai puțin decât ceasurile inteligente.

Ceasuri hibride

Ceasurile hibride au cadranul clasic, dar au senzori pentru a încorpora funcții inteligente sau sportive. Sunt ceasuri hibride între ceasul tradițional și ceasul inteligent cu funcții mai limitate decât acestea din urmă.

De exemplu, acestea vă permit să primiți notificări că ați primit un mesaj sau să vă monitorizați rutina de exerciții, dar trebuie să utilizați telefonul mobil pentru a vizualiza datele.

Sfaturi pentru a nu face greșeli la cumpărare:

1. Compatibilitatea dintre mobil și wearable. Primul pas este să verificați compatibilitatea ceasului sau a brățării, uneori acestea nu sunt compatibile cu telefoanele Android sau există și cazul celor care nu sunt compatibile cu iPhone.

2. Funcții inteligente. Prima atracție a brățărilor de fitness este că vă puteți utiliza telefonul mobil de la încheietura mâinii. Este esențial să cunoașteți funcțiile de apel ale gadgetului wearable pe care urmează să îl cumpărați. Aflați dacă ceasul inteligent arată apelurile primite și expeditorul, dacă este posibil să efectuați apeluri de pe același dispozitiv și dacă vă permite să răspundeți sau să respingeți apelurile. Utilizatorii doresc ca ceasul lor inteligent să afișeze notificări de pe telefonul mobil, mesaje WhatsApp, unele permit să citească întregul text și să răspundă, notificări de pe rețelele sociale. Plata prin NFC, tehnologia vă permite să achitați cumpărtărurile doar prin apropierea dispozitivului de terminalul de plată. Controlul telefonului, dacă include atât controlul playerului muzical al telefonului, cât și al camerei foto. Control vocal, unele dispozitive portabile recunosc comenzile vocale și pot răspunde la comenzi precum „Sună-l pe…”.

3. Funcții de fitness. Funcțiile de fitness sunt legate de activitatea sportivă. Contor de pași –  dacă dispozitivul numără pași pe parcursul zilei. Calorii – estimează caloriile consumate în timpul activității. Contor de distanță – unele dispozitive portabile calculează distanța parcursă folosind GPS, fie cel al telefonului mobil, fie cel integrat în dispozitiv. Monitorul ritmului cardiac – dacă gadgetul are această opțiune, poate măsura ritmul cardiac. Altimetru – unele modele au acest instrument care măsoară altitudinea deasupra unui punct de referință, cum ar fi nivelul mării. Submersibil și potrivit pentru înot –  unele articole portabile sunt, de asemenea, capabile să detecteze automat activitatea desfășurată.

De asemenea, este important să testați ceasul inteligent sau brățara de activitate pentru a vedea dacă este confortabil de purtat. În cele din urmă, amintiți-vă că atunci când vizualizați și extrageți date legate de activitatea fizică, trebuie să descărcați o aplicație pe telefon și să partajați informațiile cu producătorul, ceea ce uneori poate fi incomod pentru unii utilizatori.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW