Mierea de Manuka este considerată un super-aliment, întrucât oferă multe beneficii organismului uman. Este un sortiment cu proprietăți antibacteriene și care poate fi utilizat atât intern, cât și extern. În cele ce urmează, ne vom concentra pe efectele sale interne și îți oferim nouă recomandări de a o consuma.
Ce proprietăți are mierea de Manuka?
Atunci când este consumată, mierea de acest tip poate ajuta la diminuarea durerilor în gât, de stomac, are rol în igiena orală, contribuie la îmbunătățirea digestiei, este antibacteriană, sprijină sistemul imunitar și oferă energie. Poți încerca mierea Manuka de la Obio.ro, pentru a te bucura și tu de proprietățile acestui aliment.
Cum o poți consuma?
Există mai multe modalități prin care poți folosi mierea de Manuka pentru organismul tău. Este important de reținut că se recomandă să consumi o linguriță sau o lingură de astfel de miere de maximum patru ori pe zi, întrucât este concentrată din punctul de vedere al nutrienților.
Iată câteva dintre cele mai comune moduri de a utiliza mierea de Manuka:
- În alimentația de zi cu zi, ca atare
Este sănătos să introduci acest sortiment de miere într-o dietă echilibrată. O poți consuma în fiecare zi, fără a o adăuga în nimic. Aceasta îți poate ajuta organismul dacă nu depășești patru linguri sau lingurițe pe zi.
- Îndulcește diverse tipuri de băuturi calde
Mierea de Manuka este ideală pentru a îndulci băuturile calde, precum ceaiuri sau cocktailuri fără alcool. Reține că acestea trebuie să fie calde, nu fierbinți, ca să obții cât mai multe beneficii de pe urma mierii.
- Întinde-o pe pâine din cereale integrale
Este o idee inspirată să consumi la micul dejun miere de Manuka întinsă pe o felie de pâine integrală, fie că o prăjești sau nu. În funcție de preferință, o poți adăuga peste puțin unt care nu conține sare, întins pe o felie de pâine din cereale integrale.
- Toarn-o peste preparate de casă
Este o idee bună să o torni peste preparate precum budinci, clătite sau gofre. În acest mod, le îndulcești, dar le oferi și aroma care este specifică acestui sortiment de miere.
- Decorează deserturi
Poți folosi mierea de Manuka pentru a decora deserturi, de pildă, turtă dulce. Formează modele sau folosește mierea pe post de bază peste care să adaugi bomboane, ciocolată amăruie, fulgi de cocos, de migdale, nucă rasă, alune de pădure măcinate sau orice mai dorești, întrucât, fiind lipicioasă, ajută la fixarea lor pe deserturi.
- Folosește-o ca glazură
O poți utiliza și pentru a glazura fripturi, covrigei de casă sau orice alte tipuri de preparate dorești. Poți prepara și garnituri cu ajutorul acestui sortiment de miere, de exemplu, morcovi glazurați cu miere.
- Adaug-o peste cereale și semințe
Mierea de Manuka poate fi adăugată peste cerealele de la micul dejun, dar și amestecată cu semințe crude și fructe uscate. Fie că le combini pe toate sau separat, te vei putea bucura de mai multă savoare.
- Integreaz-o în salate
Există numeroase versiuni de salate pe care le poți îndulci cu puțină miere de Manuka. O poți adăuga simplă sau în dressing-uri. Ia în calcul și salatele de fructe pe care le poți îndulci cu aceasta.
- Folosește-o în aluat sau cremă
Renunță la zahăr și optează pentru mierea de Manuka atunci când dorești să îndulcești prăjituri cu cremă, checuri sau torturi în foi, dar și alte asemenea preparate. Este o alternativă din surse bio.
Așadar, pe lângă faptul că este benefică pentru sănătate, mierea de Manuka oferă și o aromă particulară, putând fi adăugată în numeroase preparate și băuturi calde. Înlocuiește zahărul cu acest tip de miere și fă alegeri inspirate pentru dieta ta echilibrată!