In lumea noastra in care toti parem sa functionam cu supradoze de cofeina, in care totul se desfaoara cu o viteza ametitoare, in care suntem conectati mereu la cate o retea, este usor sa devenim stresati si coplesiti. Din acest motiv, este important sa acordati atentie tehnicilor de auto-protectie. Poate ca cel mai bun mod de a incorpora auto-protectia este ca oamenii sa ia masuri pentru a se asigura ca macat mediul de acasa este calm. Iata cum puteti avea o atmosfera relaxanta acasa!
1. Faceti-va casa atragatoare. Cand mediul este haotic, este greu sa ne simtim relaxati. Efectuarea de mici schimbari poate face casa sa se resimta ca un refugiu din haos si nu o parte din el. Este important sa va folositi de atractia vizuala a spatiului ca sa va satisfaceti gustul individual.
Chiar si mici modificari, cum ar fi rearanjarea mobilierului, adaugarea unui tablou, montarea de baghete care sa ascunda multitudinea de cabluri electrice privirii, va vor face spatiul mai atragator. Asigurati-va ca mobilierul se potriveste in camera in care il asezati. Pentru a va lumina spatiul dintr-un buget mic, puteti monta aplice led pe care le gasiti pe https://electric14.ro/aplica-led pentru ca sunt economice si dau o lumina calda, puteti sa folositi perne colorate si confortabile, flori sau o planta.
2. Faceti ordine si curatenie. Acest lucru este vital pentru crearea unei atmosfere relaxante. Daca aveti un spatiu deosebit de dezordonat, incepeti sa faceti ordine pornind de la lucrurile mici, cum ar fi biroul sau dulapul, si mai apo catre lucurile mai mari. Acest lucru ar putea parea descurajant la inceput, dar daca va dedicati timp in fiecare zi pentru a lucra la eliberarea spatiului, atunci in curand veti putea profita de beneficiile unui mediu curat, calmant.
Cand va aranjati dulapul, scapati de orice imbracaminte care nu va mai place sau pe care nu ati reusit sa o purtati in ultimul an. Cu exceptia cazului in care un anumit articol de imbracaminte are o valoare sentimentala, puneti-le in saci si dati-le cuiva care are nevoie sau vindeti-le.
3. Opriti orice conectiune electronica cand puteti. Verificarea constanta a e-mailurilor si a mass-mediei sociale poate genera stres, mai ales daca sunteti un angajat care isi aduce munca acasa. Faceti un efort de a va deconecta in fiecare seara, daca puteti. Incercati activitati alternative pentru a va relaxa, cum ar fi sa cititi sau sa faceti o baie fierbinte, in loc sa priviti la un ecran toata noaptea.
Deconectarea este deosebit de importanta inainte de culcare, deoarece studiile au aratat ca lumina albastra emisa de dispozitivele electronice poate inhiba productia de melatonina si poate afecta calitatea somnului.
4. Gasiti un miros care va place si raspanditi-l in spatiul privat. Evitati mirosurile prea dulci sau coplesitoare. In schimb, concentrati-va pe mirosurile calmante cum ar fi lavanda, musetelul sau chiar ciocolata, care s-au dovedit a avea efecte relaxante. Utilizati difuzoare de parfum sau lumanari parfumate pentru a incorpora subtil mirosuri relaxante in ambient. Aromele care trebuie evitate, in general, daca doriti sa va relaxati includ grapefruit, scortisoara si menta, deoarece acestea promoveaza vigilenta si energizeaza.
5. Reduceti zgomotele si distragerile. Zgomotul puternic de la vecini, traficul zgomotos sau constructiile care se ridica in zona invecinata pot provoca stres si pot face ca spatiul personal, dealtfel linistit, sa devina stresant. Minimalizarea acestor distrageri si incorporarea sunetelor pasnice ajuta la promovarea calmului si a relaxarii acasa.
Perdelele de tip blackout ajuta la eliminarea zgomotului, la fel ca ferestrele duble sau triple. Investitia in draperii groase si modernizarea ferestrelor vechi (daca detineti propria locuinta) va ajuta la reducerea zgomotului exterior. Draperiile inchise la culoare vor ajuta sa dormiti mai bine odata ce soarele va incepe sa rasara, fara a va trezi din cauza luminii.
6. Puneti o muzica calma. Studiile au aratat ca o muzica linistitoare promoveaza relaxarea, chiar si in medii stresante. Pentru a profita de cele mai calmante beneficii acasam puneti o muzica linistita, instrumentala. Sunete din natura poate fi o alegere grozava.
Crearea unei atmosfere relaxante va ajuta sa va simtiti mai bine fizic, sa scapati de stresul si anxietatea de peste zi si sa va asigurati ca simtiti ca aveti mai mai mult in controlul asupra vietii personale.