10.2 C
București
marți, 20 aprilie

Cum să licitezi pentru cele mai bune proprietăți executate silit

Cu toții am auzit de persoane care au reușit să cumpere o locuință executată silit, bucurându-se de un preț de achiziție chiar cu 20%-30% mai mic decât valoarea de piață a proprietății. Fie că vorbim despre apartamente, case, spații industriale sau comerciale, proprietățile executate silit reprezintă o atracție pentru cei care vor să facă o afacere bună.

Există și cârcotașii care spun că marele dezavantaj al unei locuințe aflată în procedura de executare silită necesită mai multe îmbunătățiri după achiziționare. În realitate însă prețul cu până la 30% mai mic oferă posibilitatea noului proprietar să acopere eventualele îmbunătățiri.

Cele mai multe proprietăți executate silit ajung să fie scoase la licitație după ce proprietarul nu a mai avut posibilitatea să își plătească creditele la bancă.

Contrar opiniei generale, pentru a putea achiziționa o astfel de proprietate nu trebuie neapărat să cunoști un executor judecătoresc care să îți vândă un pont. Astăzi, poți găsi site-uri de imobiliare care organizează licitații exclusiv pentru proprietăți executate silit. Un astfel de site este Imopont, una dintre cele mai dinamice agenții imobiliare de pe piață.

Cum funcționează Imopont

Proprietățile scoase la licitație pe Imopont sunt împărțite în 6 secțiuni diferite: case, apartamente, terenuri construcții, terenuri agricole, spații comerciale și spații industriale.

Și dacă în general multe dintre casele și apartamentele scoase la vânzare în urma executării silite nu pot fi văzute înainte de a fi achiziționate, pe Imopont proprietățile scoase la licitație sunt însoțite de fotografii sugestive și o descriere amănunțită a locuinței/spațiului respectiv. În felul acesta viitorul proprietar elimină un mare risc pe care și-l asumă la o licitație imobiliară la care nu poate vedea locuința.

Odată ce identifici pe Imopont proprietatea dorită, nu îți rămâne decât să îți faci cont pentru a putea licita. Fiecare anunț de pe site este însoțit de un preț de referință care indică valoarea proprietății după care să te ghidezi atunci când trimiți o ofertă cu prețul licitat de tine. Ai, de asemenea, la dispoziție un buton pentru a solicita informații suplimentare. Foarte importante sunt și datele care însoțesc fiecare anunț: câte persoane vizualizează în  momentul respectiv anunțul , câte l-au văzut până acum, când expiră licitația și câte oferte au fost depuse până în prezent.

În cazul în care te răzgândești, Imopont îți oferă posibilitatea de a trimite o nouă ofertă.

După ce trimiți oferta de preț pentru proprietatea dorită, vei fi contactat de reprezentanții Imopont și vei hotărî dacă îți păstrezi oferta. Apoi vei fi direcționat către  executor/lichidator pentru a îndeplini formalitățile necesare aferente participării la licitație.

Din moment ce ai propriul cont pe Imopont, vei putea adăuga în lista ta anunțurile pe care vrei să le urmărești. De asemenea, vei primi notificări ori de câte ori apar anunțuri noi care se potrivesc căutărilor tale.

Pe Imopont vei găsi zilnic oferte care pot fi duse la alt nivel de profitabilitate, care sunt baza unei investiții solide, de perspectivă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW