Cum să personalizezi, după stilul tău, un apartament închiriat

Închirierea unui apartament poată părea un compromis care te obligă să locuiești în decorul vieții altcuiva. Există clauze în contractul de închiriere care te împiedică să aduci modificări permanente spațiului, astfel că misiunea ta devine să transformi o casă în acasă. Din fericire, există unele modalități simple prin care poți face asta! Îți poți include cu ușurință stilul personal în amenajare, iar apartamentul tău închiriat se va transforma în propriul tău sanctuar, intim și primitor. Iată cum!

Stickere decorative temporare

Stickerele decorative sunt o modalitate excelentă prin care poți oferi o nouă înfățișare designului din casă, fără modificări permanente. Cu ajutorul lor, poți aduce un plus de stil plăcilor simple de faianță din baie, sau peretelui din spatele chiuvetei de la bucătărie. Atunci când eliberezi apartamentul închiriat, pur și simplu le dezlipești și ștergi suprafața cu o lavetă umedă. Va fi ca și cum nici nu ai călcat pe acolo!

Înfrumusețează ferestrele

O soluție practică să amenajezi un apartament cu eforturi minime este înfrumusețarea spațiului de la ferestre. Ai de ales între draperii, jaluzele, perdele de voal sau dantelă, iar toate se instalează în doar câteva minute. În plus, poți chiar personaliza aceste accesorii de fereastră cu ajutorul unui tutorial DIY (do-it-yourself – fă-o chiar tu), câțiva metri de material, un ac și o ață. Spune bun venit soarelui, a cărui lumină va intra în casa ta printr-un cadru mulat pe stilul tău.

Adaugă un corp de bibliotecă

Poți transforma sufrageria într-un spațiu personal dacă-ți cumperi o mică piesă de mobilier. În plus, pentru că nu este vorba despre o piesă masivă, o poți lua,i fără probleme, la următoarea mutare. Și, dacă alegi o bibliotecă de living asimetrică, vei face din simplele rafturi de cărți și obiecte decorative un adevărat punct focal al amenajării din încăpere.

Invită natura în interior

Una dintre cele mai radicale transformări prin care poate trece o casă se reduce la amplasarea câtorva ghivece cu plante sau vaze cu flori. Natura va decora spațiul cu o lejeritate binevenită, iar investiția necesară se poate adapta în funcție de bugetul tău. Mai mult, dacă alegi plante cu flori, poți face din casa ta un festival al culorii, care să îți reprezinte stilul personal! Dacă nu vrei să ai grijă de plante naturale, nicio grijă – optează pentru plantele artificiale și efectul vizual va fi același.

Apelează la texturi

O altă modalitate de a schimba lookul unei încăperi, fără a o modifica permanent, este adăugarea de texturi diferite, dar complementare, în decorul ei. Poți obține o atmosferă primitoare cu ajutorul pernelor decorative, al păturilor sau al covoarelor. Alege combinații de materiale ce se complimentează reciproc, cum ar fi blana artificială și mătasea, voalul și bumbacul, stofa și pânza sau lâna și catifeaua.

Joacă-te cu lumina

Atmosfera creată la interior depinde, în mare măsură, de sursele de lumină existente. Nu te mulțumi doar cu o solitară lustră de tavan, ci adaugă multe corpuri luminoase, la diferite înălțimi. Obține un cadru romantic și inspirațional cu ajutorul unor lămpi joase, cu lumină caldă. Dă startul unei seri de sărbătoare în familie, în jurul mesei, cu lampadare înalte, amplasate în colțuri opuse. Sau vizionează filmul tău favorit în propriul cinematograf din living, cu benzi LED lipite pe peretele din spatele TV-ului.

Așadar, nu este nevoie să deții proprietatea în care locuiești, pentru a resimți senzația primitoare a căminului din expresia casă, dulce casă. Închirierea unui apartament impune chiriașului o serie de limite, însă exprimarea stilului personal în procesul de amenajare nu este una dintre ele! Lasă-ți imaginația și inventivitatea să lucreze împreună, iar soluțiile de decor pe care le vei găsi te vor surprinde!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW