Cum să schimbi radical aspectul unei încăperi, fără cheltuieli prea mari

Dacă vrei să aduci elemente de noutate și să schimbi radical aspectul uneia din încăperile locuinței tale, fără cheltuieli prea mari sau fără să investești în reconfigurarea spațiului, sunt de ajuns câteva trucuri de efect. Ai nevoie doar de anumite elemente pe care să pui accentul și să le scoți în evidență. 

Iată ce strategii rapide poți adopta pentru înfrumusețarea livingului, dormitorului sau altor încăperi ale locuinței tale, fără a face investiții sau cheltuieli prea mari.

  1. Schimbă covorul.

Una dintre cele mai la îndemână strategii pentru a schimba instant aspectul camerei de zi este să înlocuiești covorul cu unul nou. Mai mult, aceasta nu va fi pentru tine o investiție costisitoare deoarece în ziua de azi găsești cu ușurință covoare moderne  și practice la prețuri foarte accesibile, care permit totodată întreținerea lor cu ușurință. 

În acest sens găsești  covoare fie cu aspect modern, fie clasic, în funcție de design-ul pe care vrei să-l imprimi încăperii. La fel de bine poți alege un model geometric, un desen abstract sau un covor cu motive etnice, deoarece acestea sunt de mare efect și vor da un aspect cu totul nou camerei în care îl amplasezi. 

În plus, unul sau două covoare noi te pot ajuta să reconfigurezi cu totul aspectul unei încăperi. De exemplu, dacă dorești să delimitezi diferite zone, de exemplu cea de socializare din fața canapelei, sau o mică zonă de lucru unde ți-ai amplasat un birou, o poți face prin intermediul acestor covoare noi achiziționate. Această modificare va schimba, la rândul ei, aspectul încăperii și va conferi un nou vibe spațiului respectiv. 

  1. Achiziționează perne și perdele noi.

Orice tip de materiale textile care și-au găsit locul într-o încăpere vor încălzi automat atmosfera și vor imprima o notă de căldură și intimitate spațiului respectiv. Fie că amplasezi perne sau pături colorate pe pat sau canapea, în living sau dormitor, acestea pete de culoare și de căldură vor schimba imediat atmosfera unei încăperi. 

Poți achiziționa aceste perne sau pături decorative cu eforturi financiare minime, iar ele vor înviora instant aspectul unei camere. În funcție de încăperea în care le amplasezi, alege modele colorate pentru living, sau tonuri calde, reconfortante pentru dormitor.

O altă schimbare majoră cu efort financiar minim într-o încăpere este să schimbi perdelele sau draperiile. Pentru o cameră mică precum dormitorul redecorează cu perdele noi pentru dormitor, în funcție de gusturile și criteriile tale estetice. 

Ca să te bucuri însă de atmosfera pe care o creează aceste perdele sau draperii noi, sau de felul în care filtrează lumina, alege materiale de calitate ridicată. Caută cu atenție colecțiile noi sau chiar cele outlet ale magazinelor, deoarece poți găsi materiale de calitate ale unor  retaileri de top, la prețuri și oferte foarte bune. Culorile atent alese te vor ajuta să pui mai bine în evidență mobilierul și stilul de amenajare al fiecărei încăperi. 

  1. Lasă liber centrul încăperii.

O modificare de efect, dar pe care o poți face cu mare ușurință pentru a schimba rapid aspectul unei încăperi, este să reconfigurezi așezarea mobilierului și să lași un culoar de trecere prin mijlocul camerei. Faptul că ai rearanjat anumite piese de mobilier, ai renunțat la unele dintre ele sau le-ai înlocuit cu altele cu forme mai simple și mai fluide va conferi încăperii un aspect nou, mai modern și mai fresh. 

Nu te teme să încerci diferite stiluri de noi amplasamente ale mobilierului sau accesoriilor, deoarece acestea sunt schimbări făcute cu eforturi minime, dar de maxim efect!

  1. Adu mai multă natură în casă.

O altă schimbare de efect este să folosești cât mai multe elemente naturale pentru a decora camerele. Cu ajutorul unor plante decorative poți delimita spații distincte, de exemplu o mică oază de relaxare în living, sau una lângă colțișorul preferat pentru lectură din dormitor. Dacă zona de dining dintr-un open space este foarte bine separată de restul, o planta înaltă – yucca sau filodendron – va crea efectul vizual și nota de culoare și prospețime de care este nevoie, fără a încărca excesiv spațiul. 

Pentru alte schimbări mici dar de efect, amplasează în diferite locuri ghivece cu plante minuscule decorative, sau cactuși în vase mici de sticlă pe etajere. Inspirația ta poate crea cele mai frumoase cadre, iar biblioteca sau etajerele din living  pot servi pentru mai mult decât depozitarea cărților.  

  1. Combina vechiul cu noul

O alegere oricând la îndemână pentru un update simplu al unei încăperi este un obiect retro sau vintage cu aspect inedit. De exemplu, dacă ai o piesă de mobilier vechi, tradițional, autentic, o poți recondiționa și ea va fi un obiect decorativ cu valoare estetică deosebită, care va atrage imediat privirile în încăpere.

La fel, un obiect vintage, de inspirație retro, de la un târg de antichități, poate fi pus în valoare pe o măsuță de cafea sau în bibliotecă. O plafonieră veche, cu aspect retro, poate scoate din anonimat orice tip de încăpere.

Nu ezita să combini piese vechi cu cele noi, mai ales atunci când ai elemente decorative sau de mobilier de care nu vrei sa te desparți. De exemplu, la o masă veche, solidă din lemn poți adapta scaune sau fotolii noi, cu o linie modernă și confortabilă, adaptate mai bine pentru coloana vertebrală. Acestea sunt alternative binevenite la scaunele vechi, rigide, de lemn. 

Lasă-ți imaginația și îndrăzneala să creeze cele mai inedite combinații și modificări în locuința ta, pentru a crea decorul de poveste pe care îl dorești. Vestea bună este că poți face aceste schimbări fără cheltuieli prea mari, cu investiții financiare minime și cu rezultate maxime!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW