Cum să vă configurați primul acvariu de pești

Înainte de a vă cumpăra primul acvariu de pești, trebuie să determinați ce tip și câți pești doriți să păstrați în el. În acest fel, puteți cumpăra un acvariu de dimensiuni potrivite și un substrat adecvat.

Alegeți un acvariu cu capac, dacă doriți să păstrați pești Beta, deoarece aceștia sunt predispuși la sărituri accidentale. Acvariile de pești acrilice sunt ideale pentru copii, deoarece cântăresc mai puțin și nu se sparg.

Substrat pentru acvariu

Acesta este o parte importantă a înființării unui acvariu. Substratul poate adăuga, cu siguranță, la estetica acvariului, dar acesta le oferă și bacteriilor benefice un loc unde să trăiască. Pietrișul este probabil cea mai populară opțiune de substrat pentru mulți deținători de pești. Variația formelor, dimensiunilor și culorilor îl fac potrivit pentru o varietate de aranjamente. Cu toate acestea, peștele auriu nu ar trebui să aibă niciodată pietriș în acvariu, deoarece li se poate bloca cu ușurință în gât și le poate provoca mult stres și chiar moartea, dacă nu este înlăturat la timp.

Alegeți un substrat din nisip pentru o întreținere mai ușoară. Spre deosebire de pietriș, particulele de murdărie nu vor pătrunde în nisip; vor rămâne deasupra, facilitând curățarea.

Soluție pentru declorinare

Apa de la robinet trebuie declorurată, înainte ca peștii să poată fi adăugați în siguranță. Alegeți o soluție pentru a elimina clorul, fosfații și nitrații. Instalați acvariul și lăsați întotdeauna apa să circule prin filtru timp de 24 de ore, înainte de a adăuga pești.

Filtru pentru acvariu

Filtrul este ideal pentru a curăța murdăria, deșeurile, a îndepărta bacteriile dăunătoare și a menține fluxul esențial de apă în acvariu. Asigurați-vă că alegeți un filtru adecvat dimensiunii acvariului și numărului de pești pe care intenționați să îi păstrați. Altfel, filtrul dvs. ar putea avea dificultăți în gestionarea eficientă a cantității de deșeuri.

Pompă pentru acvariu

Aceasta este excelentă pentru a promova mișcarea apei în acvariu și pentru a îl menține aerat, astfel încât peștii să rămână sănătoși, într-un mediu mai curat.

Hrană de pești

O hrană de pește de calitate va avea ca rezultat pești sănătoși și viu colorați. Majoritatea peștilor vor fi mai mult decât fericiți să ciugulească mâncăruri de înaltă calitate, peștii aurii având fulgii lor speciali. Dacă intenționați să păstrați pești de fund, cum ar fi somnul, va trebui să cumpărați pelete sau alge care se scufundă rapid pe fundul acvariului.

Set de testare a apei

Testarea apei dintr-un acvariu nou amenajat este esențială. Utilizați un kit de testare a apei înainte de a introduce peștele. Va trebui să îl utilizați în mod regulat, pentru a verifica dacă există un dezechilibru chimic care ar putea afecta sănătatea peștilor dvs.

Aparat de încălzire

Peștele nu își produce propria căldură corporală, ci trebuie să se bazeze pe temperatura apei care îi înconjoară pentru supraviețuire. Un aparat de încălzire este esențial dacă doriți să păstrați pești tropicali, dar nu veți avea nevoie de el dacă peștele ales este unul de apă rece, cum ar fi un pește auriu.

Termometru

Acesta este esențial pentru a monitoriza și controla temperatura apei dintr-un acvariu de pești. Puteți alege între un termometru digital cu bandă simplă sau un termometru de sticlă mai tradițional.

Accesoriu de curățare pentru acvariu

Pentru a elimina algele din partea laterală, alegeți un răzuitor pentru acvarii pesti, de sticlă și tampoane moi pentru acvarii de pești acrilice, pentru a evita zgârieturile.

Iluminat pentru acvariu

Iluminatul scoate în evidență culorile naturale ale peștilor dvs. și este esențial pentru creșterea plantelor vii. Luminile LED sunt o alegere populară, deoarece sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic. Majoritatea acvariilor de pești pentru începători au lumina integrată în interiorul capacului, ceea ce le face o opțiune fantastică, dacă nu doriți să aveți probleme cu alegerea luminii potrivite.

Decorațiuni

Unii pești adoră să se ascundă, deoarece îi face să se simtă în siguranță. De aceea, este important să adăugați câteva peșteri și plante, pentru a îi menține sănătoși din punct de vedere mental. Plantele vii din acvariu sunt grozave, deoarece ajută la inhibarea creșterii algelor și oxigenarea apei, dar necesită întreținere regulată. Plantele artificiale din acvariu, cele din plastic ar putea fi o alegere mai bună, dacă doriți să păstrați anumiți pești care tind să deterioreze plantele.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW