Deși economia Statelor Unite începe să revină încet la viață, contractorii sunt încă precauți în ceea ce privește firmele de construcții. Deși multe ordine de legate de coronavirus sunt încă în vigoare, SUA este pe drum să mai renunțe la o parte din restricții. Întrucât mai multe domenii de construcție au fost considerate esențiale, industria are legătură cu altele care au fost complet închise de la începutul pandemiei.
Chiar dacă economia țării revine încet la viață, experții medicali au avertizat că ar putea exista un al doilea val de cazuri COVID-19, odată ce mai multe persoane vin în contact unele cu altele. Așadar, cum ar trebui să se pregătească contractorii pentru o a doua etapă potențială de COVID-19? Revista Construction Dive a discutat cu o varietate de experți din industrie pentru a oferi câteva sfaturi în acest sens.
Protocoale de siguranță
O mare preocupare în rândul contractanților este păstrarea în siguranță a angajaților pe măsură ce ei continuă să lucreze sau să revină la proiecte. În acest scop, antreprenorii încep prin respectarea liniilor directoare stabilite de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și apoi le ajustează în consecință, în funcție de afacerea fiecăruia. Astfel, se vor întoarce la muncă un număr mare de muncitori, inclusiv în firmele care produc țevi de construcții precum țevi rectangulare.
Este necesară perioada în care lucrătorii vor trebui să respecte liniile directoare de distanțare socială. De asemenea, compania poate să desemneze unele căi de acces să fie doar pentru intrări și altele doar pentru ieșiri, pentru a reduce șansele ca aceștia să se întâlnească.
Tehnologia de lucru
Tehnologia ar putea juca un rol în siguranța lucrătorilor. Se pot folosi monitoare Triax portabile pentru a-i ajuta să mențină o distanță sigură unul față de celălalt. Totodată, compania poate să aibă în vedere tehnologia de temperatură bazată pe infraroșu, pentru a face screening-ul permanent mai eficient la locul de muncă pentru COVID-19.
Shawmut Design din Boston a implementat recent Feevr, un dispozitiv care utilizează inteligență artificială pentru a detecta temperaturi ridicate în grupuri de oameni pentru a determina dacă vreun muncitor ar putea avea febră, fără a fi nevoie să intre în contact fizic cu individul.
Și managerii de la Thornton Tomasetti au în vedere trecerea la opțiuni mai avansate. Aceştia ar putea include drone și camere cu vedere de 360 de grade pentru a limita numărul de persoane.
O altă soluție ar fi oferirea de mai multe oportunități de lucru la distanță – atunci când poziția o permite, de exemplu consulanţii imobiliari, pot lucra de acasă. „Am văzut o implicare a angajaților care este mai mare decât atunci când oamenii lucrează la birou”, a declarat CEO-ul AECOM, Michael S. Burke. „Oamenii se bucură de flexibilitatea suplimentară de a lucra acasă.”
Protecții legale
Partenerii comerciali Howell, a declarat Finamore, se pot aștepta la o nouă prevedere legată de coronavirus în subcontractele lor în cadrul căreia vor fi obligați să respecte noile protocoale de siguranță ale companiei. Se așteaptă ca clienții să facă același lucru, cu acele prevederi potențiale transmise subcontractanţilor.
În plus, liderii din construcții ar trebui să fie familiarizați cu contractele lor pentru a ști care evenimente vor declanșa dispoziții de forță majoră care sunt orientate spre furnizarea de contractori de scutire de anumite obligații în timpul evenimentelor neprevăzute și de impact.
Avocatul Quinn Murphy din St. Louis a declarat pentru Construction Dive faptul cu cât definiția forței majore a contractului este mai largă, cu atât e mai bine. „Cu cât definiți mai restrâns cazurile în care forță majoră ar putea fi solicitată, cu atât mai multe circumstanțe care nu sunt enumerate sunt excluse de la aplicarea clauzei de forță majoră”, a spus el.
Implicații de asigurare
Angajatorii trebuie să ia în considerare pregătirea pentru o recuperare a angajaților de coronavirusului și o posibilă reapariție. În același timp, Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a declarat că angajatorii statului trebuie să protezeje pe oricine contractează COVID-19 până la începutul lunii iulie, cu excepția cazului în care angajatorul poate dovedi că angajatul nu l-a contractat la locul de muncă.