miercuri, 1 aprilie, 2020
6.2 C
București

Cum te asiguri că piscina ta este întreținută în cele mai bune condiții

Pentru ca familia și prietenii să se bucure în siguranță de momentele de relaxare la piscina ta, aceasta trebuie să fie corect întreținută. Deoarece riscul dezvoltării bacteriilor în apă este unul ridicat, asigură-te că respecții indicațiile și normele de exploatare a piscinei, folosind produsele potrivite.

Reguli de curățare a piscinei

O piscină sigură este, în primul rând, una curată. Bazinele de exterior trebuie curățate frecvent de frunze și resturi de suprafață. Operațiunea se repetă de câte ori este nevoie, cu ajutorul unei plase cu mâner telescopic. Ca măsură de precauție poți utiliza o prelată pentru acoperirea bazinului atunci când nu este utilizat. În ceea ce privește pereții, marginile și scările de acces în piscină, acestea se curăță cel puțin o dată pe săptămână, cu ajutorul unei perii. Tot la capitolul întreținere intră și curățarea săptămânală a pardoselii piscinei, pentru care este indicată utilizarea unui aspirator special.

Importanța filtrelor

Umplerea și golirea piscinei este asigurată de pompa de recirculare. Pentru a evita acumularea și deversarea de impurități, murdărie, noroi și alte bacterii, sistemele au fost prevăzute cu filtre speciale, care rețin reziduurile. 

Înlocuirea la timp a unui filtru pentru piscină crește calitatea apei. Turbiditatea apei este primul și cel mai evident semn că filtrele trebuie curățate sau schimbate. Un filtru cu nisip trebuie curățat o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Unul cu cartuș va trebui curățat la fiecare 2 – 6 săptămâni. Filtrele cu diatomee rezistă între 1 și 3 luni de folosire. Durata de viață a unui filtru este de la 3 până la 5 ani, în funcție de calitatea modelului și de producător.

Dezinfectarea apei 

Dacă filtrul are rolul de a opri pătrunderea impurităților solide în bazin, calitatea apei este sporită cu ajutorul dezinfectanților. Dintre aceștia, cel mai eficient este clorul, dar are dezavantajele mirosului pregnant și al unor posibile reacții adverse în contact cu pielea și ochii. Bromul este un dezinfectant natural, lipsit de miros, folositor în caz de bacterii, ciuperci și viruși. Oxigenul activ este o altă soluție eficientă de dezinfectare, inofensivă pentru corpul uman.

Electroliza cu sare ajută nu doar la dezinfectarea apei, ci și reducerea durității acesteia, prelungind durata de viață a instalației piscinei. Orice substanță de dezinfectare ai folosi, trebuie să respecți întru totul indicațiile producătorilor cu privire la concentrație și dozaj.

Valoarea pH-ului

Limita optimă a pH-ului pentru corpul uman este cea neutră, cu valoare de 7. Un pH mai mic de 7 înseamnă soluție acidă, în timp ce valorile între 7 și 14 reprezintă soluție bazică sau alcalină. Apa din bazin ar trebui să aibă un nivel al pH-ului de aproximativ 7.4. De aceea, trebuie să măsori aceste valori la cel puțin 4 ore după ieșirea ultimei persoane din apă sau la cel puțin 8 ore după o ploaie sau furtună și, dacă este nevoie, să folosești corectori de pH.

Dacă nu vrei să te ocupi personal de întreținerea piscinei, poți să apelezi la firme care se ocupă cu lucrări de acest fel. Nu uita însă că pentru a te bucura în siguranță de momentele de relaxare la piscină trebuie să te asiguri că bazinul este întreținut și curățat corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Din datele centralizate până la această oră, un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus...

Numărul deceselor în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns la 92

Grupul de comunicare Strategică a anunţat că s-au înregistrat al 92 decese cauzate de noul coronavirus.

Hayat Var, o replică turcească la celebrul Dogville

Un film excelent realizat artistic, în care Reha Erdem dovedeşte o mare sensibilitate şi capacitate de înţelegere...

Senzaţii pentru mase

La atâta timp după apariţia cinematografiei (prima proiecție cinematografică publică a unui film, cu aparatul fraţilor Lumière,...

TRENDING

Creștere de 66% a cheltuielilor de Ziua Îndrăgostiților

Studiul „Mastercard Love Index” indică o creștere de...