Cum vor arăta medaliile pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Medaliile pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă din 2022 au fost prezentate marți în cadrul unui eveniment dedicat numărătorii inverse a 100 de zile până la deschiderea acestora.

Medaliile poartă numele „Tongxin”, care se poate traduce prin sintagma „împreună suntem unul”.

Pe medaliile pentru Jocurile Olimpice de iarnă sunt gravate cinci inele concentrice care întruchipează filozofia tradițională chineză a armoniei dintre cer și pământ și a unității oamenilor.

În centru sunt gravate inelele olimpice, care simbolizează spiritul olimpic care unește lumea prin sport.

În jurul lor este gravat titlul jocurilor în engleză „XXIV Olympic Winter Games Beijing 2022”.

Designul medaliilor este inspirat de la un obiect de jad rotund din antichitatea chineză cu o gaură în centru care se numește Bi.

Decorul cu modele de zăpadă și gheață de pe acestea arată caracterele Jocurilor Olimpice de iarnă, iar cel cu nori simbolizează norocul.

Pe spatele medaliilor sunt inele care imită traseele stelelor, iar pe acestea sunt 24 de puncte care reprezintă cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Designul este inspirat dintr-o hartă cerească antică, simbolizând cerul înstelat nemărginit și armonia dintre om și natură.

Medaliile paralimpice de iarnă din 2022 au un design similar cu cele olimpice, dar cu logo-ul paralimpic de iarnă în centru și titlul „Beijing 2022 Paralympic Winter Games” gravat în jur.

Cuvintele aur, argint sau bronz sunt, de asemenea, înscrise în Braille pe acest set de medalii.

Pe spatele medaliilor sunt 13 puncte gravate pe inele care se referă la cea de-a 13-a ediție a Jocurilor Paralimpice.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW