Delegația României la JO, în vizită la Ambasada Chinei

Consilierul cultural al Ambasadei Chinei din România, Zhao Li, s-a întâlnit luni la sediul ambasadei cu șeful delegației României la Jocurile Olimpice, Florin Misca, șeful Secției de Relații Internaționale a Comitetului Național Olimpic al României, Cristian Butariu și alți doi oficiali.

Zhao Li a salutat decizia României de a trimite o delegație la JO de iarnă de la Beijing și a afirmat că schimburile și cooperarea dintre China și România în domeniul sportiv au o lungă tradiție. Cele două părți au încheiat, anul trecut, Memorandumul de cooperare și înțelegere între Comitetele Naționale Olimpice ale Chinei și României care a pus bazele unei cooperări bilaterale pragmatice în domeniul sportiv. Ambasada Chinei dorește să ofere delegației române toate facilitățile și serviciile necesare și speră că vizita delegației române în China se va efectua în bune condiții și sportivii români vor obține performanțe la acest eveniment sportiv grandios.

Florin Misca a mulțumit ambasadei pentru ajutorul și sprijinul acordat. El a spus că JO de vară de la Beijing din 2008 l-au impresionat și că așteaptă cu nerăbdare să ajungă încă o dată la Beijing pentru a participa la JO de iarnă. El și-a exprimat speranța că delegația română va depăși recordul în clasamentul medaliilor JO de iarnă de la Beijing și convingerea că orașul Beijing va aduce delegației mult noroc.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW