20.4 C
București
joi, 13 mai

Detenția lui Carlos Ghosn la închisoarea din Japonia a fost prelungită până în 22 aprilie

Tribunalul din Tokio a autorizat prelungirea detenției lui Carlos Ghosn, fostul director general al Renault-Nissan, cu încă 10 zile, în cadrul noilor acuzații de presupuse malversaţiuni financiare, identificate la scurt timp după ce fusese pus în libertate contra cauțiune. Concret, Ghosn este acuzat de deturnări de fonduri ale Nissan, efectuate prin intermediul unui distribuitor străin de vehicule ale grupului Renault-Nissan. Avocații lui Ghosn au depus imediat un apel, dar a fost respins.

Informații din surse sigure spun că Ghosn, revenit la sinistra închisoare din Kosuge (nordul capitalei japoneze), este în mod regulat interogat de anchetatori de la Biroul procurorilor. Cea mai nouă acuzație este deturnarea de fonduri ale Nissan către un distribuitor de vehicule ale acestui grup situat în Oman. Sumele transferate au ajuns la 15 milioane de dolari, virate distributorului amintit în perioada 2015-2018. Din suma respectivă, 5 milioane dolari ar fi fost utilizaţi în interes personal.

Audierea soției lui Ghosn

La sfatul avocaților, Carole Ghosn a revenit în Japonia, după ce săptămâna trecută a venit la Paris, unde a cerut inclusiv președintelui Macron să vină în ajutorul soțului său. Ea a cerut ca soțul său să fie tratat ca orice cetățean francez atunci când are probleme în afara țării. Revenită la Tokio, Carole a fost audiată, în calitate de martor, în baza informațiilor furnizate de Nissan, conform cărora o parte din sumele deturnate au ajuns în conturile unei societăți gestionate de ea, personal («Beauty Yachts»), folosite apoi la achiziționarea unui vapor extrem de luxos ce a costat 12 milioane euro. În cursul săptămânii trecute, în Franța a fost difuzat un video înregistrat de Carlos Ghosn în timp ce se afla în libertate, dar cu domiciliu forțat, adus la Paris de soția sa. Din nou, fostul patron al Renault-Nissan și-a susținut nevinovăția și a reafirmat că este victima unui complot pus la cale de unele persoane din conducerea Nissan. Între timp, respectiv vinerea trecută, conducătorii Renault, Nissan și Mitsubishi Motors s-au întrunit la Paris, în cadrul unui consiliu operațional – instanța creată în luna martie pentru a analiza situația creată, a pune bazele unui nou demaraj și a încheia astfel era Ghosn, în locul căruia acum se află Jean-Dominique Senard.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW