20.4 C
București
joi, 13 mai

Klaus Iohannis, alaturi de militarii raniti in Afganistan

Preşedintele Iohannis a transmis sâmbătă, un mesaj în urma atacului care a avut loc în provincia Kandahar, Afganistan, soldat cu rănirea a patru militari români.

,,Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Afganistan. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noştri le transmit că sunt alături de ele şi le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism, iar dedicarea cu care îşi desfăşoară activitatea în teatrele de operaţii contribuie la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”, a transmis presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit MAPN, cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei” răniţi sâmbătă, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea.

În urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii, a anuntat MAPN.

Patru militari români au fost răniţi sâmbătă, în jurul orei 10, când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW