0.3 C
București
miercuri, 27 ianuarie

Victor Ponta, despre razboiul din PSD: Dragnea o să îi cumpere pe baroni, vrea să câştige timp până se rezolvă cu dosarele penale

Victor Ponta a vorbit, vineri, despre războiul din PSD.
Fostul premier afirmă că aşa-zisa scrisoare a nemulţumiţilor din PSD reprezintă doar un mijloc de negociere între Dragnea şi baronii locali, pe funcţii şi bani, dispută care va mai dura două-trei zile, apoi se va stinge.

El mai spune că nu se va întâmpla nimic, pentru că Dragnea îi va cumpăra, singurul obiectiv al liderului PSD fiind acela de a trage de timp pentru a-şi rezolva problemele penale.

“E o scrisoare pierdută. În mod normal, ceea ce se întâmplă în PSD ar trebui să fie doar problema PSD, însă vorbim despre partidul care guvernează. În PSD nu mai sunt acele mecanisme democratice. În 2005, liderul istoric Iliescu a pierdut în faţa lui Geoană. În 2010, eu l-am învins pe Geoană. Acum există doar nivelul unu: Dragnea şi ai lui. Domnul Dragnea ar trebui să vorbească despre pesta porcină, un subiect al electoratului PSD. Eu nu cred că votaţii USR sau PNL au porci. Dragnea ar trebui să vorbească despre inflaţie, de ce cumpărm mai puţine roşii cu aceiaşi bani ca anul trecut? Nu se discută despre nevoile celor care au votat. Se discută aşa: Dragnea plus 10-15 oameni din jurul său: dăm amnistia sau nu, le mai dă bani sau nu, le mai dă funcţii sau nu. Aşa-zisa scrisoare nu există. Există un mod de negociere între Dragnea şi cei din jur. O să le dea ceva”, a spus, la Adevărul Live, Victor Ponta.

Fostul premier mai susţine că singurul conflict real al lui Dragnea e cel cu Gabriela Firea.

“Nu cred că va apărea nicio scrisoare, nu cred că se va întâmpla nimic. Dragnea nu are suporterii lui, ca Iliescu. Dragnea cumpără. Azi se ceartă cu Bădălău, mâine îi dă ceva. El nu are prieteni. Suportul său vine din împărţirea resurselor. Dragnea împarte resursele statului. Problema e că avem un buget care nu doar că a ajuns la fund, ci se sapă şi mai jos. Guvernul se împrumută cu bani, îi dă, iar oamenii cumpără produse în altă parte, deci ajută economia Bulgariei, Turciei, Chinei şi tot aşa. Aşa e şi cu pesta porcină. Dacă le omori oamenilor porcii şi le dai bani, o lună folosesc acei bani, dar la Crăciun mâncăm carne de porc din Polonia. Deci îi mituiesc pe oameni. Singurul lucru care îl interesează pe Dragnea e să câştige timp până când se rezolvă cu dosarele penale”, a adăugat Ponta.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW