Dinamo a pierdut meciul cu CS Mioveni (0-2) și nu mai are nicio șansă de a evita locul 8. Astfel, va juca un meci de baraj pentru menținerea în Liga 1.
Pentru echipa primăriei din micuțul oraș argeșean au înscris Panait (min. 71) și Sanoh (min. 84).
La Mioveni, Dinamo a arătat că nu este o echipă de prima ligă, iar o retrogradare poate ajuta enorm la resetarea și reconstrucția clubului pe alte baze, mai profesioniste.
De altfel, restartul din ligile inferioare, deși din cauze diferite, a fost cel mai bun lucru care s-a întâmplat pentru ceilalți „giganți” din fotbalul românesc, Steaua și Rapid.
Interesant este că în liga secundă, pe unul dintre locurile de baraj, se află chiar rivala istorică a dinamoviștilor, Steaua București, iar un duel între cele două cluburi este foarte posibil.
Rămân „câinii” fără siglă? Ne pregătim de FC DDB?
Dincolo de rezultatele rușinoase obținute pe gazon, Dinamo are probleme din ce în ce mai grave de natură juridică.
Playsport scria zilele trecute că SC Dinamo 1948 SA (clubul din prima ligă) nu mai poate folosi denumirea de FC Dinamo.
Notificarea a venit din partea clubului lui Nicolae Badea, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, care deține denumirea și alte elemente de patrimoniu.
Printre acestea se numără domeniul web fcdinamo.ro, cât și dreptul comercial asupra stemei cu cei doi câini utilizată în acest moment de echipa din Liga 1.
Totuși, PlaySport.ro notează că echipa din Liga 1, Dinamo 2 și Centrul de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA pot utiliza emblema menționată mai sus în meciurile oficiale, însă nu vor mai putea folosi denumirea FC Dinamo.
Prin urmare, este destul de posibil ca echipa din prima ligă să evolueze de acum doar sub numele său oficial, SC Dinamo 1948 SA.
În acest moment, la nivelul fotbalului românesc, evoluează trei echipe cu numele Dinamo: SC Dinamo 48 SA în Liga 1, respectiv Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo și CS Dinamo în Liga a IV-a București.
Situația este similară cu cea de la Rapid, clubul din prima ligă având doar drept temporar de a utiliza numele și marca istorică.
De altfel, pe lângă clubul din Liga 1, în fotbalul românesc mai există două cluburi cu numele Rapid București: AFC Rapid și Asociatia Clubul Sportiv Rapid Frumosii Nebuni ai Giulestiului.