Discuție online între Xi Jinping și Secretarul General al ONU, Guterres

Președintele Chinei, Xi Jinping, a participat la o întâlnire online cu secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la revalidarea Chinei ca membru ONU.

Xi Jinping a punctat faptul că pentru soluționarea problemelor regionale, este necesară susținerea principiilor Cartei ONU și respectarea voinței popoarelor țărilor implicate.

Istoria a dovedit de nenumărate ori că indiferent cât de puternică este o țară, nu poate manipula alte țări pe baza despotismului și nu poate deveni suveranul omenirii.

Xi Jinping a subliniat că trebuie mărite ajutoarele pentru combaterea pandemiei transmise către țările în curs de dezvoltare.

Mai mult, China este dispusă să se coordoneze cu ONU pentru ajutorarea țărilor în curs de dezvoltare să iasă din impas și pentru implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

„China își va onora în mod sigur angajamentele în contracararea schimbărilor climatice”, a adăugat președintele Xi.

La rândul său, Antonio Guterres a subliniat că 25 octombrie 1971 a fost o zi mare, în care China și-a reluat locul legitim în cadrul ONU.

Dezvoltarea Chinei a adus lumii oportunități, iar Gutteres a mulțumit pentru rolul însemnat jucat de China în promovarea păcii și dezvoltării mondiale.

ONU apreciază implicarea Chinei în eradicarea sărăciei, minimalizarea efectelor negative ale schimbărilor climatice, ocrotirea biodiversității și transformarea vaccinurilor anti-COVID într-un produs global.

El a afirmat că țările lumii trebuie să rezolve pe calea tratativelor litigiile după principii pe care toate statele le pot accepta.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW