Discuții între Statele Unite și talibani la Doha, în Qatar

O delegație americană s-a deplasat în acest weekend la Doha, în Qatar, pentru a se întâlni cu o delegație de înalți reprezentanți ai talibanilor aflați la putere în Afganistan, a anunțat Departamentul de Stat american. Este prima întâlnire în persoană fizică între cele două părți de la retragerea americană din Afganistan, la sfârșitul lunii august.

 “Aceată reuniune se înscrie în continuitatea angajamentelor pragmatice cu talibanii privind chestiuni de interes național vital pentru Statele Unite”, a declarat presei un purtător de cuvânt american, precizând că “nu este vorba nici de a acorda recunoaștere, nici de a conferi legitimitate regimului de la Kabul”. Potrivit purtătorului de cuvânt, prioritate la reuniunea de la Doha a avut “menținerea trecerii în securitate în afara Afganistanului a resortisanților americani și străini, precum și a afganilor care vor să părăsească țara, față de care noi avem un angajament special, și respectarea de către talibani a angajamentului de a nu permite teroriștilor utilizarea teritoriului afgan pentru a amenința securitatea Statelor Unite și a aliaților lor”. Delegația americană a venit de asemenea cu intenția de a exercita presiuni asupra talibanilor să respecte drepturile femeilor și ale fetelor, formând un guvern care să permită agențiilor umanitare să acceadă liber în zonele aflate în nevoi”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Din surse ale presei, din delegația americană fac parte reprezentanți ai CIA, ai Departamentului de Stat și ai USAID (Agenția americană pentru dezvoltare internațională).

- PROMO - img

2 COMENTARII

  1. K.A.BUL. K-Potasiu, A-Alb, BUL-Boul. Boul cu potasiu alb. BOUL = Statia internationala cu vederea si gandurile S.P.I.T., dintre anii 2004-2070; Potasiu alb = Creationismul din Casa Raiului.
    BOUL = S.P.I.T.
    TOREADORII = N.A.T.O.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW