marți, 14 iulie, 2020
22 C
București

Donald Trump și-a sărbătorit cu fast achitarea în procesul de destituire cu care s-a confruntat

Presa, posturile americane de televiziune au prezentat inclusiv imagini ilustrând maniera extravagantă – un adevărat show – cu care președintele american a gândit să-și celebreze “victoria” în fața democraților.

Joi, a doua zi după încheierea procesului din Senat, Donald Trump a făcut o declarație în fața susținătorilor săi reuniți la Casa Albă. “Au existat răutate, corupție, polițiști corupți, mincinoși”, a afirmat președintele, referindu-se la derularea procedurii de destituire.

Imagini difuzate de posturile de televiziune americane l-au arătat pe președinte arborând primele pagini ale ziarelor americane anunțând achitarea sa de către Senat. În primul său discurs după decizia Senatului, Trump nu s-a adresat direct națiunii, așa cum a procedat la vremea sa Bill Clinton, achitat și el în Senat după scandalul Lewinski. Trump s-a adresat celor veniți la Casa Albă să-și reafirme sprijinul față de el: în primul rând senatorii care l-au achitat.

Cuvinte dure la adresa adversarilor

“Trei ani a durat procesul… Au existat răutate, corupție, polițiști corupți, mincinoși, ceea ce nu ar fi trebuit să i se întâmple unui președinte. Nu știu dacă alți președinți ar fi putut suporta aşa ceva”, a afirmat Donald Trump.”Noi am trăit într-un infern, deși nu am făcut nimic rău”, a spus președintele, înainte de a se lansa într-un lung monolog plin de atacuri virulente la adresa adversarilor săi.

Donald Trump i-a insultat pe Adam Schiff, liderul minorității democrate din Senat și pe Nancy Pelosi, președinta democrată a Camerei Reprezentanților, pe care îi consideră răspunzători pentru punerea sa sub acuzație. “Aceștia sunt vicioși precum infernul, dar rămân uniți, gata să reînceapă”, a avertizat Trump, persiflându-i. Imagini televizate îl arată pe președinte îmbrățișându-și membri ai familiei sale, cerându-le scuze pentru faptul că din cauza sa au trecut prin dificultățile perioadei în care a avut loc procesul de destituire.

Ce spune senatorul republican Mitt Romney

Mitt Romney, un fost candidat la președinția Statelor Unite, a fost singurul republican din Senat care a votat pentru destituirea lui Donald Trump, alături de democrați. Votul său nu a schimbat rezultatul final dar, spun comentatori de presă, “l-a fragilizat simbolic” pe președinte, susținând până la final că Donald Trump este vinovat de abuz de putere și obstrucționarea anchetelor Congresului. “Faptul că a încercat să corupă un scrutin pentru a se menține la putere constituie atacul cel mai șocant ce poate fi comis împotriva Constituției”, a declarat Mitt Romney ziarului “The New York Times”.”Este o crimă și o gravă infracțiune”, a adăugat el.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Franța: un 14 iulie marcat de pandemia de Covid-19

Tradiţionalele ceremonii prilejuite de Ziua Națională a Franței au fost, anul acesta, adaptate la criza sanitară prin...

SUA își extind războiul taxelor vamale la Franța? Anunță represalii la impozitarea de către Paris a giganților GAFA

Pionieră în materie de impozitare a GAFA (Google, Apple, Facebook și Amazon), Franța va face în curând...

Apel al unor superbogaţi

Un grup de 83 de milionari, între care și Jerry Greenfield, fondatorul gigantului american Ben&Jerry's, sau realizatorul...

OMS: Lumea nu va reveni la normalitate într-un “viitor previzibil”

Previziunea din titlu îi aparține directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declarație...