17.6 C
București
vineri, 23 octombrie

DSP Vrancea cere 90 de lei de la Primărie pentru fiecare test coronavirus

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea cere Primăriei Municipiului Focșani 90 lei pentru fiecare test pe care ar urma să îl facă cadrelor medicale, polițiștilor, jandarmilor, militarilor, angajaților ISU Vrancea, celor de la Serviciul de Ambulanță, Poliția Locală și funcționarilor publici aflați în legătură directă cu cetățenii, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

Conform comunicatului, în data de 5 mai 2020, Primăria Municipiului Focșani a predat un număr de 1.000 kituri pentru determinarea SARS Cov 2 către Direcția de Sănătate Publică Vrancea, în baza unui protocol de colaborare. Pentru achiziționarea acestor kituri, Primăria Municipiului Focșani a plătit suma de 84.000 lei.

În data de 11 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică a solicitat Primăriei Focșani sume suplimentare de bani pentru a testa categoriile de persoane pentru care au fost oferite kit-urile.

Este vorba de 90 lei care să acopere costurile cu echipamentele de protecție a personalului DSP Vrancea (combinezoane, măști, cizme, viziere, mănuși etc) materiale de dezinfecție, alte materiale necesare eliminării deșeurilor periculoase, cheltuieli de personal, cheltuieli cu amortizarea echipamentelor, cheltuieli indirecte și cheltuieli de regie.

„Pentru cazul în care reactivii sunt achiziționați de instituții publice, care doresc testarea personalului pe bază de contract încheiat cu DSP, prețul este de 88,82 lei/test și pentru simplificare, rotunjit va fi de 90 lei/test”, se arată în nota de fundamentare a tarifului pentru prestări servicii analize și teste microbiologice a DSP Vrancea.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW