0.3 C
București
miercuri, 27 ianuarie

După Filipine, puternicul taifun Mangkhut lovește acum și sudul Chinei

Potrivit autorităților filipineze, supertaifunul Mangkhut a provocat moartea a cel puțin 25 de persoane și bilanțul nu este definitiv, având în vedere că nu sunt disponibile cifre din zone rupte practic de restul lumii în urma catastrofei naturale. Numărul morților ar putea crește de la o oră la alta, a avertizat Ricardo Jalad, șeful Biroului pentru apărarea civilă.

S-a aflat, de asemenea, că în jur de patru milioane de filipinezi s-au aflat pe traiectoria taifunului, considerat cel mai puternic din acest an. El a lovit cel mai grav nordul insulei Luçon, cea mai mare din arhipelagul filipinez.

Taifunul se îndreaptă spre sudul Chinei

Informații din zona de acțiune a taifunului Mangkhut, transmise de corespondenți ai agențiilor internaționale de presă, semnalează deplasarea dezastrului spre sudul Chinei, dens populat, cu deosebire în Hongkong și Macao. Rafalele taifunului, care în Filipine au atins viteze de circa 330 km/h, au acum, în sudul Chinei, 256km/h. Circa 105.000 persoane și-au părăsit domiciliile. Pentru moment, duminică, erau semnalaţi doi răniți. În Hong Kong au fost activate la cel mai înalt nivel planurile de urgență. Rezidenții din Hong Kong și coasta de sud chineză au fost invitați «să se pregătească pentru ce poate fi mai rău». Locuitorii a două insule au fost evacuați cu titlu preventiv. În ciuda măsurilor luate de cetățeni, fațadele unor imobile au fost deja deteriorate, ferestrele smulse de furtună. Imagini video arată ramuri ale arborilor plutind în văzduh, ziduri prăbușite în cartierele foarte populate. În porturi, situația este de-a dreptul haotică. Unele vapoare s-au decroşat, altele s-au scufundat. În portul chinez Shenzhen, multe containere s-au prăbușit în mare, iar hotelul Intercontinental a fost inundat. Pagubele, spun autoritățile chineze, vor fi mari, având în vedere că zona de acțiune a taifunului Mangkhut este enormă, echivalând suprafața Franței.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. 16-09-2018. 1+6-2+1+8=14 BUDDHA numerele laturilor numelui divin. Acesta este calculul matematic ceresc care indică proveniența super-taifunului Mangkhut în regiunile Hong Kong și Macao din China.

  2. 14-09-2018. 1+4=5 GOD; 9+2+1+8=20 JESUS CHRIST; 9-1-4=4 MARY; 9+1+4=14 ELIJAH TISHBITE numerele literelor și laturilor numelor divine. Acesta este calculul matematic ceresc care a indicat proveniența super-taifunului Mangkhut în Filipine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW